160x600
07 Temmuz, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Vanda çoban ile besiciler arasında sıkı pazarlık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vanda çoban ile besiciler arasında sıkı pazarlık
Abone ol
KÜÇÜKBAŞ VARLIĞINDA İLK SIRADA YER ALAN VAN'DA, BAHARIN GELİŞİYLE BİRLİKTE BESİCİLERLE İLE ÇOBANLAR ARASINDA SIKI PAZARLIKLAR YAŞANIYOR.

Küçükbaş hayvan varlığında Türkiye’de ilk sırada yer alan Van’da, baharın gelişiyle birlikte besicilerle ile çobanlar arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor.


Van’da küçükbaş hayvan sahipleri, sürülerine çobanlık yapacak kişileri uzun pazarlıklar sonucu seçiyor. Havaların ısınmasıyla birlikte her gün Van’ın İpekyolu ilçesi Bahçıvan Mahallesi Hacı Osman Camii’nin önünde toplanan çobanlar, gelen sürü sahipleriyle uzun süren bir pazarlığa giriyor.


Gün boyu cami ve çevresinde gruplar halinde bekleyen çobanlar, sürü sahipleriyle uygun koşul ve fiyatların belirlenmesiyle anlaşmaya çalışıyor. Birçoğu Van’ın ilçeleriyle çevre illerden geldiklerini belirten çobanlar, istedikleri fiyatların çok görülmesine anlam veremiyor. Çobanlar, güvenceleri olmadan koyun sürülerine aylarca dağlarda baktıklarını, yaşanan olumsuzluklara rağmen istedikleri rakamın çok görülmemesine dikkat çekti.



7 bin liraya çoban bulamadılar


Çoban pazarında pazarlık yapan Hakim Kaplan isimli besici ise geçtiğimiz yıl 600 koyununa bakan çobanı aylık 4 bin liraya çalıştırdığını belirtti. Bu yıl ise 6 ila 7 bin lira ücretle çalıştıracak çoban aradığını ifade eden Kaplan, bu fiyata çoban bulamadığını kaydetti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çoruh nehri artan debisiyle Bayburtu Venedike benzettiÖnceki Haber

Çoruh nehri artan debisiyle Bayburtu Ven...

Mersindeki kayıp çocuk 12 saat sonra sağ bulunduSonraki Haber

Mersindeki kayıp çocuk 12 saat sonra sağ...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar