27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Valilik açıkladı, Kırıkkalede kaynak suyuna izin şartı getirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Valilik açıkladı, Kırıkkalede kaynak suyuna izin şartı getirildi
Abone ol
KIRIKKALE’DE TÜM SU KAYNAKLARININ DEVLET SU İŞLERİNİN İZNİ OLMADAN KULLANANLAR HAKKINDA ADLİ VE İDARİ İŞLEM BAŞLATILACAK.

Kırıkkale Valiliği, il genelindeki iç sular, göl, gölet, nehir, su birikintisi, baraj gölü, akarsu, sulama kanalı gibi yerlerden izinsiz olarak su kullanımının yasaklandığını duyurdu.


Kırıkkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kuraklık ve bilinçsiz su kullanımı sebebiyle tüm yeraltı ve yer üstü su kaynaklarının, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) izni olmadan kullanılmaması zorunlu hale geldiği belirtildi. Yapılan yazılı açıklamada, “İl sınırlarındaki iç sular, göl, gölet, nehir, su birikintisi, baraj gölü, akarsu, sulama kanalı gibi yerlerden izinsiz olarak su alınmayacak ve kullanılmayacak. İzinsiz su kullanımının yasaklandığı iç sular, göl, gölet, nehir, su birikintisi, baraj gölü, akarsu, sulama kanalı gibi yerlerden sorumlu kuruluşlar tarafından kendi sorumluluk alanında olan yerlere vatandaşlar tarafından rahatça görülecek şekilde ’bu gölden/kanaldan/barajdan izinsiz su alınması ve kullanılması yasaktır’ levhaları konulacak" ifadelerine yer verildi.



"Yetkili birimlerce denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek"


Denetimlerin yapılacağının kaydedildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:


"Toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla özellikle vatandaşla buluşma toplantılarında ve esnaf ziyaretlerinde izinsiz su kullanımı mevzuatı konusunda bilgilendirmenin yapılması, konu ile ilgili hazırlanacak el broşürü ve afiş gibi materyallerin vatandaşlarımızın görebilecekleri alanlara asılması ve dağıtılması sağlanacak. Başta kolluk ve zabıta birimleri olmak üzere yetkili birimlerce denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek.”


Kurallara uymayanlar hakkında, fiilleri ile ilgili olarak kanunlarda özel bir hüküm bulunmadığı ve fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri uyarınca işlem yapılacağı bildirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Görev süresini değerlendiren Başkan Aşgın: Dolu dolu geçen bir 4 yıl olduÖnceki Haber

Görev süresini değerlendiren Başkan Aşgı...

Bakan Kurum: “Cumhur İttifakı olarak evlatlarımıza güçlü bir Türkiye bırakmaya ant içtik”Sonraki Haber

Bakan Kurum: “Cumhur İttifakı olarak evl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar