10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, basın mensuplarının demokratik toplumlar için taşıdığı öneme vurgu yaptı.
10 OcakÇalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, basın mensuplarının demokratik toplumlar için taşıdığı öneme vurgu yaptı.
Vali Yılmaz, gazetecilerin zor şartlar altında, fedakârca mesleklerini ifa ettiklerini belirterek tüm basın çalışanlarının gününü tebrik etti.
Vali Yılmaz mesajında, basının demokratik düzenin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"Basın, demokrasiye işlerlik kazandıran en mühim yapı taşlarından birisidir.
Demokratik bir toplum ancak özgür ve şeffaf bir basın ile mümkündür.
Mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen dünyanın farklı bölgelerinde, çatışma ve savaş ortamlarında cansiperane bir şekilde görev yapan gazetecilerimizin çabalarını yürekten takdir ediyorum."
Gazetecilerin kamuoyunu aydınlatma görevini her türlü şart altında büyük bir özveriyle yerine getirdiğini dile getiren Vali Yılmaz, "Şartlar ne olursa olsun, kamuoyunu bilgilendirmek için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz, bilgiye en hızlı ve doğru şekilde ulaşmak için çaba gösteriyor ve aziz milletimizin sesi oluyorlar," dedi.
Mesajında, görevi başında hayatını kaybeden basın çalışanlarını da anan Vali Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:
"Bu duygu ve düşüncelerle büyük bir gayretle mesleğini fedakârca yerine getiren, milletimizin ortak sesi olmanın ötesinde toplum vicdanını temsil eden değerli basın çalışanlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevi başında hayatını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor ve tüm basın mensuplarını saygı ve sevgiyle selamlıyorum."
Yorum Yazın