01 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.41
EURO34.6176
ALTIN2380.3

Vali Sonel: “Orduda 47 vatandaş güvenli alanlara yerleştirildi”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Sonel: “Orduda 47 vatandaş güvenli alanlara yerleştirildi”
Abone ol
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ilde Etkili Olan Sel Ve Heyelanların Ardından 351 Işyeri, 32 Konut Ve 35 Aracın Etkilendiğini, Riskli 13 Konuttan Toplamda 47 Vatandaşın Tahliye Edildiğini Söyledi.

Ordu Valisi Tuncay Sonel, ilde etkili olan sel ve heyelanlardan 351 iş yeri, 32 konut ve 35 aracın etkilendiğini, riskli 13 konuttan toplam 47 vatandaşın tahliye edildiğini açıkladı.

Ordu genelinde 8 Temmuz akşam saatlerinde başlayan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Altınordu ilçesinde 92, Fatsa ilçesinde 120 ve Perşembe ilçesinde 130 kilogram yağış düşen Ordu ili genelinde çok sayıda su baskınları, sel ve heyelanlar yaşanırken, ekipler riskli noktalarda önlem aldı. Ordu Valisi Tuncay Sonel, yaptığı açıklamada şiddetli yağışların başladığı günden itibaren çalışmaların devam ettiğini söyledi. Vali Sonel, “Bugün 3’üncü gün Cumhurbaşkanımızın riyasetinde İçişleri Bakanımızın talimatları ile bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız, dün AFAD Başkanımız buradaydı. Devletimizin bütün imkanları ile Ordu Büyükşehir Belediyemiz ve 19 ilçemiz ile milletimizle el ele selin ve heyelanın yaralarını kısa sürede Allah’ın izniyle sarmaya çalıştık. Ordu genelinde Altınordu ilçemize metrekareye 92 kilogram, Fatsa’ya 120 ve Perşembe ilçemize de 130 kilogram yağış düştü. Allah’a şükür can kaybı yok, 3 vatandaşımızı AFAD’dan arkadaşlarımız kurtardı, sağlık durumları gayet iyi” dedi.

“Ordu’da 351 iş yeri, 32 konut, 35 araç sel ve heyelandan etkilendi”

Hasar gören ev, iş yeri ve araçlar için hasar tespit çalışmalarının başladığını ifade eden Vali Sonel, “Ordu’da 351 iş yeri, 32 konut, 35 araç sel ve heyelandan etkilendi. Hemen hasar tespit komisyonlarımız ilk gün sabah saat 05.00 itibarıyla kurmuş olduk ve esnaflarımız, işyerleri dolaşıldı. Onların zararları tespit edildi. Devletimiz güçlü, devletimizin şefkat ve sıcaklığını göstermeye gayret ediyoruz. yağışların olduğu ilk günden itibaren tüm ekiplerimiz ile beraber sahadayız. Ordu-Samsun Karayolu Altınordu geçişinde sahil yolunda heyelandan dolayı çok ciddi bir tehlike vardı ve kapanmıştı, güzel bir çalışma ile orası ulaşıma açıldı. Ordu-Giresun Sahil Yolu Gülyalı geçişinde de heyelan vardı ve orada da güzel bir çalışma yapıldı ve hattımız açık. Karadeniz-Akdeniz Yolu’nda da heyelanlar meydana geldi ve risk almayarak trafiği kapattık, Gölköy ilçesi üzerinden verdik. Aksama yok ancak işimizi sağlam yapmamız lazım. Şimdi de oranın açılması için çalışıyoruz. Büyük bir felaket ki her köprü başına iş makineleri koyduk ve hep birlikte sel ve heyelanın zararlarını en az şekilde gidermek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“47 vatandaş güvenli alanlara yerleştirildi”

Vali Tuncay Sonel, şu ifadelere yer verdi:

“Ordu genelinde Altınordu risk altında olan 3 evden 12 vatandaşımız, Fatsa ilçemizde de risk altında olan 10 evde 35 vatandaşımız olmak üzere 47 vatandaşımız AFAD ekiplerimiz tarafından güvenli yerlere yerleştirildiler. Risk altında olan evleri tahliye ediyoruz ki Allah muhafaza bir sıkıntı yaşamayalım.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadın Milli Golf Takımı, Avrupa Kadınlar Takım Şampiyonası için FinlandiyadaÖnceki Haber

Kadın Milli Golf Takımı, Avrupa Kadınlar...

Freni patlayan otomobil refüje çarptıSonraki Haber

Freni patlayan otomobil refüje çarptı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar