27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Vali Sonel, Kurban Bayramında yetim ve öksüzleri unutmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Sonel, Kurban Bayramında yetim ve öksüzleri unutmadı
Abone ol
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Yetim Ve öksüz çocuklara Gönderilmek üzere, Hayırseverlerin De Desteği Ile Alınan Kurbanlık Koçları Hazırladı.

Ordu Valisi Tuncay Sonel, yetim ve öksüz çocuklara gönderilmek üzere, hayırseverlerin de desteği ile alınan kurbanlık koçları hazırladı.

Her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu yıl da yetim ve öksüz çocuklara bayram sevincini yaşatmak isteyen Vali Tuncay Sonel, hayırseverlerin desteği ile alınan kurbanlık koçları, yetim ve öksüz çocuklara gönderilmek üzere kendi elleri ile hazırladı. Beraberinde, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ile birlikte kurbanlık koçların bulunduğu ağıla giden Vali Sonel, yetim ve öksüz çocuklara verilecek kurbanlık koçları seçti.

Kınalı ve kurdele ile süslenen kurbanlık koçları, yetim ve öksüz çocuklara göndermek üzere hazırlayan Vali Tuncay Sonel, “Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nda hayırsever dostlarımızın katkılarıyla yetim ve öksüz evlatlarımız için kına yakılmış ve kurdele ile süslenmiş koçlarımızı hazırladık. Allah hayırsever dostlarımızın hayrını kabul etsin” dedi.

Uygulama her yıl devam ediyor

Yetim ve öksüz çocukların bayramı daha güzel ve mutlu yaşamaları için, bu uygulamanın her Kurban Bayramı’nda yapıldığına dikkat çeken Vali Sonel, “Ordu genelinde bizim göreve başladığımızda 2 bin 112 yetim-öksüz evladımız vardı. Hayırseverlerimizin katkılarıyla alınan bu kınalı koçlar, yetim ve öksüz evlatlarımızın Kurban Bayramını daha güzel yaşaması için evlerine bırakılacak. Müftülüğümüz koordinesinde dini vecibelere uygun olarak gereken yapılacak” ifadelerine yer verdi.

“Bayram heyecanını yaşamalarını istiyoruz”

Vali Tuncay Sonel, şöyle devam etti:

“3 yıldır Ordu’da bu uygulamayı sürdürüyoruz. Kınalı koçları üçüncü yılımızda da yine aynı işletmeden aldık. İşletme sahibimiz de bizlere çok yardımcı oldu. Allah razı olsun kendisinden. Çok da güzel bakmış koçlara. Yine çok başarılı ve çalışkan İl Tarım ve Orman Müdürümüz var. Kemal Müdürüm ve ekibinden de Allah razı olsun. Ordu’muzun yaylalarında beslenmiş koyunları, koçları güzel bir şekilde seçtiler. Bu kınalı koçlar, Kurban Bayramı öncesinde yetim ve öksüz evlatlarımızdan bakabilecek olanlar yani bahçesi, evi müsait olanlara bir iki gün öncesinden göndereceğiz. İstiyoruz ki kınalı koçlarına sarılsın, bir bayram heyecanı yaşasınlar. Daha sonra kurbanın tüm vecibeleri yerine getirilecek. Allah kabul etsin.”

6 Şubat depremi nedeniyle Kurban Bayramı’nın bu yıl biraz buruk kutlanacağını ifade eden Vali Sonel, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

3 yıl önce Ordu’daki 2 bin 112 yetim ve öksüz çocuğun istekleri yerine getirilmişti

Vali Tuncay Sonel, 3 yıl önce Ordu’da göreve başladığında, il genelinde tespit ettirdiği 2 bin 112 yetim ve öksüz çocuğa birer mektup göndererek, ‘eğer, annen ya da baban hayatta olsaydı özlemini çektiğin, annenden veya babandan isteyeceğin şey ne olurdu? Bunu da bana yazarsan çok memnun olacağım’ diye yazarak, çocuklardan isteklerini öğrenmiş ve kendisine iletilen tüm talepleri yerine getirmişti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pendikte taksinin kaputuna çıkıp camı patlattıÖnceki Haber

Pendikte taksinin kaputuna çıkıp camı pa...

Diyarbakırda domuz sürüsü tarladaki mahsulü ezip geçtiSonraki Haber

Diyarbakırda domuz sürüsü tarladaki mahs...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar