Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanmasını ve Millî Mücadele’nin kahramanlarını andı.
Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine, Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanmasına ve Millî Mücadele’nin kahramanlarına vurgu yaptı.
Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Serdengeçti, mesajında 30 Ağustos’un Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük iradesinin en önemli simgelerinden biri olduğunu belirtti.
Vali Serdengeçti, Osmaniyeli hemşehrilerine ve Türk milletine hitaben yayımladığı mesajında, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümüne ulaşmanın gurur ve mutluluğunun yaşandığını ifade etti.
Ağustos ayının Türk tarihi açısından taşıdığı öneme dikkat çeken Serdengeçti, Malazgirt’ten Dumlupınar’a uzanan süreçte milletin bağımsızlık ve gelecek mücadelesinin önemli zaferlerle taçlandığını kaydetti.
Serdengeçti mesajında, 1922 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Büyük Taarruz’un, Türk ordusunun inancı, azmi ve kararlılığı sayesinde kesin bir zafere dönüştüğünü belirtti.
Türk milletinin tarih boyunca esareti kabul etmeyen bir irade ortaya koyduğunu vurgulayan Serdengeçti, Millî Mücadele döneminde gösterilen fedakârlıkların bağımsızlığın temelini oluşturduğuna dikkat çekti.
Mesajında Osmaniye’nin Millî Mücadele dönemindeki rolüne de değinen Vali Serdengeçti, Osmaniyelilerin vatan sevgisi ve kararlı duruşuyla mücadeleye önemli katkılar sunduğunu ifade etti.
Serdengeçti, “Yiğitler diyarı, memleket sevdalılarının ocağı” olarak nitelendirdiği Osmaniye’nin kadirşinas insanlarının Millî Mücadele yıllarında sergiledikleri duruşla zaferin harcına önemli fedakârlıklar kattığını belirtti.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde kazanılan zaferlerin gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yapan Serdengeçti, Cumhuriyetin ve vatanın korunmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu kaydetti.
Vali Serdengeçti, ecdadın kanlarıyla vatan haline getirdiği Türkiye’yi birlik ve beraberlik içerisinde muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımanın en önemli görevlerden biri olduğunu ifade etti.
Şehitlerin aziz hatırasına ve gazilerin fedakârlıklarına sahip çıkmanın gelecek nesillere bırakılacak en mukaddes miras olduğunu belirten Serdengeçti, mesajında şehit ve gazileri de minnetle andı.
Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, mesajının sonunda Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, vatan uğruna hayatını feda eden aziz şehitleri rahmet ve minnetle yad etti.
Serdengeçti, kahraman gazilere de sağlık ve afiyet dileyerek tüm vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü dolayısıyla yayımlanan mesajda, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesi, Millî Mücadele kahramanları ve Osmaniye’nin tarihsel rolü ön plana çıkarıldı.
Yorum Yazın