12 Ekim 2026, Pazartesi
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Vali Serdengeçti Osmaniye’de Bayram Tedbirlerini Açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Serdengeçti Osmaniye’de Bayram Tedbirlerini Açıkladı
Abone ol
Osmaniye’de Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında 6 bin 608 kolluk görevlisi görev yapacak. Trafik, sağlık, gıda denetimi ve güvenlik önlemleri artırıldı.

Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Kurban Bayramı süresince il genelinde vatandaşların huzur ve güvenliği için kapsamlı tedbirlerin alındığını açıkladı.

Bayram boyunca özellikle şehir içi ve şehirler arası yollar, alışveriş merkezleri, yaylalar, mezarlıklar, ibadethaneler, otogarlar ve vatandaş yoğunluğunun yaşanacağı alanlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Vali Serdengeçti tarafından yapılan açıklamada, Kurban Bayramı süresince Osmaniye genelinde toplam 1881 polis ve jandarma ekibinin görev yapacağı belirtildi.

Ayrıca 6 bin 608 kolluk personelinin sahada aktif olarak görev alacağı ifade edildi.

Alınan tedbirlerin hava unsurlarıyla da destekleneceğini belirten Serdengeçti, bu kapsamda 13 hava aracının görev yapacağını açıkladı.

Özellikle trafik yoğunluğu ve güvenlik kontrollerinin havadan takip edileceği bildirildi.

Kurban Bayramı süresince trafik kazalarının önlenmesi amacıyla denetimlerin yoğunlaştırıldığı ifade edildi.

Özellikle kaza riski yüksek bölgelerde trafik ekiplerinin görev yapacağı ve sürücülere yönelik kontrollerin artırılacağı belirtildi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yeterli sayıda personelin görevlendirildiğini açıklayan Vali Serdengeçti, bayram boyunca sağlık hizmetlerinin eksiksiz sürdürüleceğini kaydetti.

112 Acil Çağrı Merkezi’nin de vatandaşlardan gelen çağrılara hızlı şekilde yanıt vereceği ve gerekli yönlendirmelerin yapılacağı bildirildi.

Sağlıklı ve hijyenik bir bayram süreci için kurban satış ve kesim noktalarında kontrol ve denetimlerin artırıldığı açıklandı.

Ayrıca market, manav ve kasap gibi işletmelerde de gıda denetimlerinin sıklaştırıldığı ifade edildi.

Yangın ve benzeri olumsuzluklara karşı itfaiye ekiplerinin teyakkuz halinde olacağı belirtilirken, telefon, elektrik, su ve doğalgaz kesintilerine karşı ilgili kurumların gerekli önlemleri aldığı kaydedildi.

Bayram süresince sosyal hizmet kuruluşlarına yapılacak ziyaretler için gerekli düzenlemelerin gerçekleştirileceğini belirten Serdengeçti, tüm kurumların meslek odaları ve ilgili kuruluşlarla koordineli şekilde çalışacağını ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmirde poşetler içinde 33 ölü kedi bulundu Önceki Haber

İzmirde poşetler içinde 33 ölü kedi bulu...

Gazipaşada 164 bin adet sentetik hap ele geçirildi Sonraki Haber

Gazipaşada 164 bin adet sentetik hap ele...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar