04 Ekim 2026, Pazar
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Vali Aygöl ilk hamleyi yaptı, turnuva başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Aygöl ilk hamleyi yaptı, turnuva başladı
Abone ol
Tunceli’de Düzenlenen Okullar Arası Satranç Turnuvası, Vali şefik Aygöl’ün Yaptığı Ilk Hamleyle Başladı.

Tunceli’de düzenlenen Okullar Arası Satranç Turnuvası, Vali Şefik Aygöl’ün yaptığı ilk hamleyle başladı.

Tunceli’de okullar arası düzenlenen satranç turnuvası, Vali Şefik Aygöl’ün yaptığı ilk hamleyle başladı. İl ve ilçelerden yoğun katılımın olduğu organizasyonda 192 öğrenci, 5 ayrı kategoride dereceye girebilmek için mücadele ediyor. Üç gün boyunca devam edecek turnuvada öğrenciler hem stratejik hamleleriyle hem de centilmence rekabetleriyle dikkat çekerken, organizasyona Tunceli Valisi Şefik Aygöl, Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Kaya, Tunceli İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Okullar Arası Satranç Turnuvası Başhakemi Onur Can Demir, "Turnuvamız 3 gün boyunca 5 kategori üzerinden icra edilecektir. Turnuvamıza Vali Bey’in ilk hamlesiyle start verilmiştir. İl ve ilçelerimizden yoğun bir katılım söz konusudur. İlimizde satranca olan ilgi giderek artmaktadır. Turnuvamızda emeği geçen başta Valimiz olmak üzere değerli velilerimize, öğretmenlerimize ve okullarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyor, müsabakada yarışan bütün sporcularımıza başarılar diliyoruz" dedi.

Turnuvaya katılan öğrencilerden Can Yılmaz, "Rakibimi 19’uncu hamlede yendim. Bence satranç hem insanı geliştiriyor hem daha iyi düşünmemize yardımcı oluyor. Bence tüm halkın satranç oynaması gerekiyor. Satranç oynayınca hem hamlelerinizi geliştirirsiniz hem de zeki olursunuz. Satranç oynadıkça zekanız da ilerler, böylece daha iyi düşünebilirsiniz. Eğer satranç oynuyorsanız taşları yemeye odaklanmayın, ilk önce plan yapın. Ondan sonra hamlelerinizi daha hızlı oynayabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Çağan Alıncak ise, "Ailem bu yarışmaya katılmam için beni evde çok eğittiler. Satranç hakkında çok şey biliyorum. Aynı zamanda satranca ilgiliyim. Ama önemli olan kesinlikle dostluğun kazanmasıdır. Kazanmak ve kaybetmek olayı bir şey değildir. Dostluğun kazanması daha önemlidir" şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nevşehirde park halindeki otomobil yandı Önceki Haber

Nevşehirde park halindeki otomobil yandı

Kayseri Kadın FK farklı kazandı Sonraki Haber

Kayseri Kadın FK farklı kazandı

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar