03 Mayıs, 2024, Cuma
DOLAR32.3656
EURO34.8785
ALTIN2391.2

Vali Ali Çelik, öğrencilerle çöp topladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Ali Çelik, öğrencilerle çöp topladı
Abone ol
Hakkari Valisi Ve Belediye Başkan Vekili Ali çelik, “temiz Bir Hakkari Için çevremizi Temiz Tutalım” Sloganı Ile Başlatılan çöp Toplama Etkinliğine Katılarak öğrencilerle Birlikte çöp Topladı.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, “Temiz Bir Hakkari İçin Çevremizi Temiz Tutalım” sloganı ile başlatılan çöp toplama etkinliğine katılarak öğrencilerle birlikte çöp topladı.

Merzan Mahallesi Okullar bölgesi başta olmak üzere kentin birçok noktasında belediye öncülüğünde eş zamanlı temizlik seferberliği başlatıldı. Okullar bölgesinde öğrencilerle bir araya gelen Vali Ali Çelik, vatandaşlardan atıklarını ayrıştırmaları, atık toplama günlerine uymaları, atıkları çevreye ya da toplama noktalarına gelişi güzel atmamaları, çevre ve halk sağlığını doğrudan etkileyen kent temizliğine hassasiyetle yaklaşmalarını istedi. Vali Çelik, "Öncelikle bize düşen görev, çevremizi kirletmemektir. Kirlettikten sonra temizlemek, gerçekten ciddi bir çaba, ciddi bir emek, masraf ve zaman kaybıdır. Dolayısıyla biz, öncelikle çocuklarımız başta olmak üzere toplumun bütün kesimlerinde, çevremizi temiz tutma anlamındaki bilinci güçlendirmemiz gerekiyor. Toplumsal refah, yaşam kalitesi, halk ve çevre sağlığı ile birebir ilişkili olan genel temizlik ve atık yönetimi konularında vatandaşlarımızın göstereceği duyarlılık, belediyemizce yürütülen çalışmaların tamamlayıcısı olacaktır. Geleceğimizi şekillendiren doğadır. Hakkari’mizin de çok güzel doğası var ve bunu kaybetmek bize hakikaten acı verir. Şehrimizi daha güzel, daha verimli bir hale getirebilmek, çevre duyarlılığını artırmakla mümkündür. Temiz çevre, temiz toplum, temiz şehir demek. Temiz çevre, temiz gıda, temiz su, temiz hava demek. Bu doğrultuda, tüm vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Unutmayalım, kentimizi ancak birlikte temiz tutabiliriz. Yere çöp atanları görünce onları kaba sesle değil nazikçe uyaracağız. Daha güzel bir çevre için çevremizi temiz tutmalıyız. Atılan çöpler yüzyıllar boyunca doğada kalıyor. Bir çöp poşetinin doğada kalma süresi 300-400 yıldır" dedi.

Vali Çelik ve beraberindekiler, daha sonra öğrencilerle birlikte çöp topladı. Toplatılan çöpler belediye araçları ile il dışındaki çöp noktasına taşındı.

Etkinliğe Vali Ali Çelik’in yanı sıra Vali Yardımcısı Tayyar Emre Mahmutoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, öğrenci ve öğretmenler katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TORTEK kursiyerlerine kadına yönelik şiddetle mücadele semineriÖnceki Haber

TORTEK kursiyerlerine kadına yönelik şid...

Kayyum belediyesinden çalışanların maaşlarına rekor zamSonraki Haber

Kayyum belediyesinden çalışanların maaşl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar