09 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.2347
EURO34.6645
ALTIN2394.9

Uzmanı uyardı Büyük bir depremde Tokatta bulunan binaların yüzde 60ı yıkılabilir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uzmanı uyardı Büyük bir depremde Tokatta bulunan binaların yüzde 60ı yıkılabilir
Abone ol
Kentsel Dönüşüm Uzmanı Derya Işeri, Tokat Ve çevresinde 7 şiddetinde Bir Deprem Durumunda Kentte Bulunan Binaların Yüzde 60'nın Yıkılabileceğini Belirtti.

Kentsel dönüşüm uzmanı Derya İşeri, Tokat ve çevresinde 7 büyüklükte ki bir deprem durumunda kentte bulunan binaların yüzde 60’nın yıkılabileceğini belirtti.

Tokat’ta özel bir şirkette faaliyet gösteren kentsel dönüşüm uzmanı Derya İşeri, kentte bulunan binaların yüzde 60’ının yaşanabilecek 7 büyüklükteki bir depremde yıkılabileceğini belirtti. İşeri, belediye verilerine göre 4 bin riskli binanın tespit edildiğini belirtti. Tokat’ta kentsel dönüşümün yavaş ilerlediğini belirten İşeri, belirli yaş grubundaki insanların, masraf olmaması ve evlerinin sağlam olduğu düşüncesiyle kentsel dönüşüme karşı çıktıklarını kaydetti.

"Olası bir 7 üstü bir depremde yüzde 60’ ın üzerinde bina yıkılabilir"

Tokat’ın büyük deprem beklenen iller arasında bulunduğunu hatırlatan Derya İşeri, "Tokat çok acil bir şekilde kentsel dönüşüme ihtiyaç duyuyor. Tokat’ta belediyenin açıkladığı verilere göre 4 bin tane riskli bina olduğu tespit edilmiş. Bununla alakalı olarak kentsel dönüşümün hızlı bir şekilde önünün açılması gerekiyor. Kişilerin özellikle kendi menfaatleri doğrultusunda hareket etmesi yerine tamamen can ve mal güvenliğinin göz önünde bulundurularak hızlı bir şekilde hareket etmesi gerekiyor. Şuan ciddi anlamda risk teşkil eden Tokat genelinde olası bir depremde büyük kayıplar yaşanabilir. Bununla alakalı olarak kentsel dönüşümün önünün açılması ve hız kazanması gerekiyor. Belediyemizin, maliklerimizin ve mal sahiplerinin hızlı bir şekilde gönül rızasından daha çok çalışmaların hız kazanmasına doğru adım atması gerekiyor. Bu noktada yeni çıkan yasayla beraber salt çoğunluklar öne çıkarılmış, yapılan planlamada itiraz süreçleri yarıya düşürüldü. Şuan Tokat’ta 40 yılın üzerinde binalar var. Bunlarla alakalı hiç bir çalışma yapılamıyor. Bunun nedeni maliklerden gelen itirazlar oluyor. Risk raporu alınamadığı içinde kentsel dönüşüm geri olanda kalıyor. Çalışmaları maliklerin talep etmesi gerekiyor, malikler talep etmediği taktirde bina güçlendirmesi, risk raporu alınamıyor. Belirli yaş grubunun üzerinde ki insanlar eski hali iyi tekrar masraf olmasın diye düşünerek kentsel dönüşüme yok diyor. Evinin sağlam olduğunu düşünüyor ve kentsel dönüşüme karşı çıkıyor. Biz mecburiyete dökülmesini istiyoruz. Ve bu sayede kentsel dönüşümün önü açılabilir. Muhtemel bir 7 üstü bir depremde yüzde 60’ ın üzerinde bina yıkılabilir. Tokat’ta ki binaların yenilenme süreci hızlanması gerektiğini düşünüyorum" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Menemen Belediyesinden üniversite öğrencilerine sıcak çorbaÖnceki Haber

Menemen Belediyesinden üniversite öğrenc...

Gümüşhanede yolun karşısına geçmeye çalışan üniversite öğrencisine otomobil çarptıSonraki Haber

Gümüşhanede yolun karşısına geçmeye çalı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar