29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.5251
EURO34.9128
ALTIN2441.6

Uzman Çavuşlar aynı çatı altında birleşiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uzman Çavuşlar aynı çatı altında birleşiyor
Abone ol
Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği (TEMUD) ile Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER), ülkenin dört bir yanından emekli, aktif görevde olan ve atanamayan uzman çavuşları bir araya getirerek ortak bir karar aldı.

Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği (TEMUD) ile Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER), ülkenin dört bir yanından emekli, aktif görevde olan ve atanamayan uzman çavuşları bir araya getirerek ortak bir karar aldı.  Bu birleşme, uzman çavuşların özlük hakları ve kariyer olanakları gibi önemli konulardaki sorunlarını daha etkili bir şekilde gündeme getirmeyi amaçlıyor.

ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, uzman çavuşlarının sivil hayata geçiş sürecinde karşılaştığı zorluklara dikkat çekerken, TEMUD geçici Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özdemir ise uzman çavuşların özlük haklarının iyileştirilmesi için yetkililerle görüşmeler yapacaklarını belirtti. Bu işbirliğiyle uzman çavuşların haklarının savunulacağı ve sorunlarının çözümü için kararlılıkla çalışılacağı ifade edildi.

Uzman çavuşlar ve aileleri, bu birlikteliğin olumlu bir adım olduğunu vurgularken, yetkililerin konuya duyarlılıkla yaklaşmalarını beklediklerini dile getirdiler.

Uzman çavuşlar görevi neden bırakmak zorunda kalıyorlar?

Yurt içi ve yurt dışında en kritik bölgelerde görev yapan Uzman Çavuş’ların özlük haklarında iyileştirme yapılmadığı ve mobbing kaynaklı görevinden ayrılmak zorunda kaldıkalrı kaydedildi.
Binlerce profesyonel Eski Uzman Çavuş yıllarca askerlik mesleği yaptığından dolayı sivil hayatta işsiz kaderine terk edildiği vurgulanarak şöyle devam edildi.

“3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanununun 5’inci maddesinde “Uzman Erbaşların 14/07/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları kanununun 92’nci maddesi hükmünden yararlanabilmeleri için 2016 yılından önce 2 yıl olan hizmet yılın 2016 yılından sonra 7 yıl olarak değiştirilmiştir.

Bu kanuna istinaden devlet eliyle uygun kadrolara referansız bir şekilde atama yapılması beklenmektedir.”
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alkol çaldığı marketin çalışanlarına bıçak çekti, kovalamaca sonucu yakalandıÖnceki Haber

Alkol çaldığı marketin çalışanlarına bıç...

Termede yıllardır kurulan hayal gerçek olduSonraki Haber

Termede yıllardır kurulan hayal gerçek o...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar