29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.4044
EURO34.8104
ALTIN2435.4

Uşakta Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes için fidanlar toprakla buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uşakta Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes için fidanlar toprakla buluştu
Abone ol
2023 Yılı Milli Ağaçlandırma Günü Etkinlikleri çerçevesinde Uşak’ta Düzenlenen “geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” Projesi Ile Cumhuriyetin 100. Yılında Fidanlar 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’nda Toprakla Buluşturuldu.

2023 yılı Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri çerçevesinde Uşak’ta düzenlenen “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” projesi ile Cumhuriyetin 100. yılında fidanlar 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’nda toprakla buluşturuldu.

2023 yılı Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri çerçevesinde, “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” mottosuyla Türkiye’de eş zamanlı olarak 81 il ve ilçelerinde ağaç dikme etkinliği düzenlendi. Uşak’ta düzenlenen etkinlik, şehir merkezine yakın bir mesafede bulunan Sorkun köyünde 8 hektarlık alanda gerçekleşti. Düzenlenen etkinliğe Uşak Valisi Turan Ergün, Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, İl Jandarma Komutanı Fahri Semiz, Orman İşletme Müdürü Uğur Şahin, protokol üyeleri, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşma yapan Uşak Valisi Turan Ergün “8 hektarlık alanda 13 bin fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Uşak dikme yoluyla elde edilen ormanlar açısından Türkiye’nin ortalaması üstünde. Son 20 yılda 49 bin hektarlık alanı ağaçlandırarak, Uşağın toplam yüz ölçümünde %41’de ormanlık alana gelmiştir. Tatbikîde bunlar yeterli değil, bölgemiz su kaynakları açısından kıt bu yüzdende bizim için ağaçlandırma ve yeşillik bizim için önemli. Uşaklı vatandaşlarıma ise ormanı koruma ve geliştirme konusunda gösterdikleri gayret için teşekkür ederim.” dedi.

Vali Ergün’ün ardından konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın “Ağaç çok büyük emek ve çabayla büyüyor. Ağacı yetiştirmek çok zor ama ağacı kesmek son derece kolay. Bu sene şükür çok büyük bir orman yangını yaşamadık fakat her an, her zaman tedbirli olmaya zorundayız. Uşak Belediyesi olarak bizlerde her zaman orman teşkilatımızla beraber ormanlarımızı korumak için çalışmalarımıza aktif bir şekilde destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Etkinlik protokol üyeleri fidan dikimine başlamasıyla birlikte Uşak’ta da 13 bin fidan dikildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükbaş hayvanları taşıyan kamyonet devrildi, sürücü yaralanırken, 1 hayvan telef olduÖnceki Haber

Büyükbaş hayvanları taşıyan kamyonet dev...

Niğdede cumhuriyetin 100. yılına özel oratoryo sahnelendiSonraki Haber

Niğdede cumhuriyetin 100. yılına özel or...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar