27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Uşakın vizyon projesinde süreç başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uşakın vizyon projesinde süreç başladı
Abone ol
çevre, şehircilik Ve Iklim Değişikliği Bakanlığı’nın Katkılarıyla Uşak Belediyesi Tarafından Gerçekleştirilen Vizyon Proje çarşı Uşak’ta, Bugün Yapılan Geniş Katılımlı Tören Ile Süreç Resmi Olarak Başladı. Yaklaşık 40 Bin Metrekarelik Alanı Kapsayan Projede Ilk Yıkım Yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın katkılarıyla Uşak Belediyesi tarafından gerçekleştirilen vizyon proje Çarşı Uşak’ta, bugün yapılan geniş katılımlı tören ile süreç resmi olarak başladı. Yaklaşık 40 bin metrekarelik alanı kapsayan projede ilk yıkım yapıldı.

Törende konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın; proje sayesinde kentin kalbini adeta bir cazibe merkezine dönüştüreceklerini belirterek, bu büyük yatırımın hayata geçirilmesinde emeği bulunan herkese teşekkür etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla gerçekleşen coşkulu törenle Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi’nin açılışı yapılırken, alandaki âtıl binalarda ilk yıkım ve hak sahipleriyle ilk imzanın atılması da bugünkü programda yer aldı. Eski Çarşamba Pazarı’nın olduğu bölgede gerçekleştirilen programa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Fahrettin Tuğrul, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar, çok sayıda bürokrat, vatandaş ve esnaf katıldı.

Başkan Çakın; “Bu Gurur Hepimize Ait”

Törende konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın; “Öncelikle sürecin en başından bu yana verdikleri desteklerden dolayı başta Sayın Bakanımıza ve bakanlığımızın kıymetli yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Elbette Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesi, bu memlekete hizmet aşkı ve hepimize örnek olan belediyecilik anlayışı bizim rehberimiz oldu, bu projelerin hayata geçmesini sağladı.” dedi. Çakın; “Bizler Sayın Valimiz, milletvekillerimiz, il başkanımız ve bütün şehir olarak bu projeye inandık ve bu projenin hayata geçmesi için gece gündüz çalıştık. Bugün de bu büyük projeyi başlatmaktan büyük onur duyuyoruz. Kentin kalbi olan bu bölge inşallah yıpranmış ve eskimiş görüntüsünden kurtulacak, yenilenecek ve bambaşka bir yüze kavuşarak kente yakışır bir hale gelecek. Aynı zamanda büyük deprem felaketinin ardından daha da önem kazanan kentsel dönüşüm konusunda da büyük bir adım atılmış olacak. Bölgenin tamamen değişmesi ve dönüşmesi için de bu proje aynı zamanda bir tetikleyici olacak” şeklinde konuştu.

Milletvekili Güneş’ten Dev Projeye Destek

Törende söz alan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş; büyük projenin hayata geçirilmesine katkı sunan herkese teşekkürlerini ileterek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 21 yıldır gece gündüz hizmet etmek için koşturuyoruz. Ülkemize yapılan büyük yatırımlardan Uşak’ımız da nasibini aldı ve bugün çok şükür dev bir yatırımın temelleri atıldı. İnşallah bu projeyle kentimiz yeni yüzüne kavuşacak ve vatandaşlarımıza daha konforlu ve sağlıklı bir ortam kazandırılacak. Ben emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum ve Çarşı Uşak’ın halkımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Vali Ergün; “Çarşı Uşak Bölgenin Uğrak Noktası Olacak”

Uşak Valisi Turan Ergün açılış töreninde yaptığı konuşmada ilk günden bu yana projeye ve kendilerine inanıp desteklerini esirgemeyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye teşekkürlerini sundu. Yıpranmış ve riskli bir bölgenin bu proje sayesinde baştan sona yenilenerek sadece kentin değil aynı zamanda tüm bölgenin de uğrak noktası haline geleceğinin altını çizen Vali Ergün; birden fazla sacayağı olan bu büyük projenin bu aşamaya gelmesinde büyük emekleri olan Başkan Çakın’a da özel olarak teşekkürlerini iletti.

Bakan Özhaseki’den Şehircilik Vurgusu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kenti güçlendirecek yatırımlar noktasında göreve geldiği günden bu yana gösterdiği gayretlerden dolayı Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a teşekkür ederek sözlerine başladı. Şehirlerin kendine has bir kültürel kimliği ve kadim bir mimarisi olduğunun altını çizen Bakan Özhaseki, “Şehirler canlı birer organizmadır ve bakıma, gözetilmeye ihtiyaçları vardır. Çok hızlı bir değişim çağında yaşıyoruz ve bu değişime ayak uydurmak zorundayız. Dolayısıyla bu değişimi biz de destekledik ve Uşak halkına yakışır bir projenin gerçekleştirilmesine, burada emek emek çalışarak ekmeğini kazanan esnaf kardeşlerimizin daha iyi kalkınmasına yönelik çalışmalar yaptık. Aynı zamanda kentlerin dönüşümünün ne kadar önemli olduğunu bilerek, bu çapta önemli bir kentsel dönüşüm hamlesini de olumlu karşıladık ve gerekli adımları attık.” dedi.

Bakan Özhaseki şehirlerin geleceğinin o şehirde yaşayan yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılı olduğunu vurgulayarak, bu dev projenin 3 etapta gerçekleşeceğini hatırlattı. Özhaseki, “Açılışını yapmış olduğumuz kentsel dönüşüm ofisi bundan böyle her konuda vatandaşlarımızı aydınlatacak ve onlara bilgi verecek. Gerek esnafımız gerekse vatandaşımız hiçbir şekilde mağdur olmadan bu projeyi tamamlayacağımıza gönülden inanıyorum. Şimdiden tüm halkımıza bu projenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Allah utandırmasın.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle kentsel dönüşüm irtibat ofisinin açılışı yapılan törende; atıl binalarda yıkım işlemi başlatılarak hak sahipleriyle mutabakat imza programı gerçekleştirildi.

Toplam 3 etapta yapılması planlanan projenin tamamlanmasıyla birlikte alan yeni bir kimlik kazanacak. Yeraltı otoparkı, fuaye alanı, pazaryeri ve dükkanların bulunacağı bu büyük yatırım, kentin gelişimine önemli katkılar sunacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hatay’da Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendiÖnceki Haber

Hatay’da Filistin’e destek yürüyüşü düze...

Siirtte kar yağışı nedeniyle araçlar yolda mahsur kaldıSonraki Haber

Siirtte kar yağışı nedeniyle araçlar yol...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar