27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Uşak'ın kalbi modern yüzüne kavuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uşak'ın kalbi modern yüzüne kavuştu
Abone ol
Ismetpaşa Caddesi’nde Ve 6 Sokak Ile 1 Park Alanını Kapsayan Yayalaştırılan Sokaklar Bölgesinde Uşak Belediyesi Tarafından Başlatılan; çevre, şehircilik Ve Iklim Değişikliği Bakanlığı’nın Katkılarıyla Gerçekleşen Sokak Sağlıklaştırma çalışmaları Kent Merkezindeki Atmosferi Değiştirdi.

İsmetpaşa Caddesi’nde ve 6 sokak ile 1 park alanını kapsayan Yayalaştırılan Sokaklar bölgesinde Uşak Belediyesi tarafından başlatılan; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleşen sokak sağlıklaştırma çalışmaları kent merkezindeki atmosferi değiştirdi.

Yepyeni bir görünüm kazanan İsmetpaşa Caddesi ve Yayalaştırılan Sokaklar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile bir açılış töreni düzenlendi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı açılış töreni hem bürokrasinin hem de vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Açılış töreninde vatandaşlara seslenen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın; kentin kalbi olan ve tüm vatandaşların hatıraları bulunan, fakat yıpranmışlığı nedeniyle son zamanlarda hem vatandaşlar nezdinde hem de esnafın gözünde değerini kaybeden caddenin tekrar eski günlerine kavuşması ve değer kazanması için çok çaba sarf ettiklerini söyledi.

“Şehre gelen misafirlerimize keyifli bir ortam sunmak amacıyla başlattığımız çalışmalarımızı çok şükür esnaflarımızı da en az mağdur edecek şekilde tamamlanmış bulunuyoruz.” diyen Çakın, “Biz öncelikle cephe yenileme projesini hayata geçirerek, caddemizdeki tüm binaları karmaşık ve kirli görüntüden kurtardık; klima ünitesi, kablo ve anten gibi unsurları ızgaralarla gizledik ve tabelalarda tek tip uygulama yaparak cephelerimizi modern bir hale getirdik.

Arkasından da altyapı revizyonları ve zemin yenileme çalışmalarıyla birlikte peyzaj düzenlemeleri yaparak caddemizi yeniden bir cazibe merkezine dönüştürdük.” şeklinde konuştu.

Başkan Çakın Yeni Projeye İşaret Etti

Şehirlerin merkezlerinin her zaman canlı kalması gerektiğinin altını çizen Çakın; “İnşallah değişim ve dönüşüm sadece İsmetpaşa ile sınırlı kalmayacak, değerli büyüklerimizin de destekleriyle Mende Pazarı ve etrafındaki sokaklarımızda da dönüşüm gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Ben gece gündüz emek vererek bu hale getirdiğimiz kentimizin kalbi olan caddemizin yeni yüzüyle tüm Uşak halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

İl Başkanı Yaşar: AK Parti Demek Hizmet Demektir

AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar törende yaptığı konuşmada; İsmetpaşa Caddesi’nin şehrin en önemli ana arteri olduğunu belirterek, kentin kalbinin burada attığını; ancak uzun yılların getirdiği eskimişlik ve karmaşanın da aynı oranda caddeyi etkilediğini ifade etti.



Tüm esnafı rahata kavuşturan bu proje sayesinde bina cephelerinde yapılan revizyonlardan bahseden Yaşar; “AK Parti demek hizmet demektir, AK Parti demek eser demektir.

Bizim bu şehre karşı ideallerimiz ve hedeflerimiz var, bu noktada kentimiz için büyük hizmetlerimiz de bundan sonra artarak devam edecektir. Ben caddemizin yeni yüzünün tüm halkımıza ve elbette esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Milletvekili Tuğrul: Kentimiz İçin Çalışıyoruz

AK Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul törende yaptığı konuşmada kendilerini her zaman ve her konuda destekleyen Bakan Özhaseki’ye şükranlarını sunarak sözlerine başladı.

“Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız ilham ve kendisinden bize miras kalan belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz.” diyen Tuğrul, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla kenti geliştirme ve değiştirme mücadelesine destek vermeye çalıştıklarını ifade etti.

İsmetpaşa Caddesi’nde gerçekleşen yenileme için gayretlerinden ve çalışmalarından dolayı Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a özel olarak teşekkür eden Tuğrul, bölgenin adeta geçmişten geleceğe doğru dönüşen bir cazibe merkezi olduğunun altını çizdi.

Vali Ergün “İlkler Şehri Uşak’a Yakışır Bir Proje”

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün törende yaptığı konuşmada; bu proje sayesinde bir geri dönüşüm kenti olan, çevre için dünyaya ve ülkemize birçok faydası bulunan Uşak’a yakışır bir cadde meydana getirildiğini belirtti.

Bunun herkes için büyük bir gurur olduğunun altını çizen Ergün; İlkler Şehri Uşak’a yakışır bir konsept cadde ile kentin merkezinin baştan sona yenilendiğini ifade etti.

Öte yandan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın bu kenti daha da güzelleştirmek ve güçlendirmek adına attığı her adımda desteklerini iletti.

Bakan Özhaseki’den Gelişen Uşak Vurgusu

Uşak Belediyesi’nin iki büyük projesi için yapılacak törenlere katılmak amacıyla Uşak’a gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki; dev bir yatırım olan Çarşı Uşak’ta gerçekleşen törenin ardından Başkan Çakın ve İl Protokolü ile birlikte İsmetpaşa Caddesi’ne geldi.

Burada kurulan sahnede vatandaşlara seslenen Bakan Özhaseki; Uşak’a yapılan büyük yatırımlarda gösterdiği gayretlerden dolayı Başkan Çakın’a özel olarak teşekkürlerini iletti.

Bakan Özhaseki, “Aşıklar şehri olarak anılan bu şehir Anadolu’muzun en güzel incilerin birisi. Böyle bir şehre hizmet etmek, sizlerle birlikte olmak bizim için onur verici. Bugün sabah Uşak’ta ki en merkezi çarşının dönüşüm projesini başlattık. Şimdi de burada değerli Belediye Başkanımızın yapmış olduğu bu güzel caddenin açılışını gerçekleştiriyoruz.” dedi.

“Bizim medeniyetimizde şehirlerin önemli bir yeri var.” diyen Bakan Özhaseki, “Eğer şehirler için doğru kararlar alınmazsa, değerleri düşer ve küçülür. Bu anlamda şehir yöneticilerine çok iş düşüyor.

Sayın Valimiz çok gayretli, Belediye başkanımız pırlanta gibi, genç bir arkadaşımız. Bu ilk dönemiydi. İnşallah Allah uzun ömürlü hizmet fırsatları verir. Milletvekili arkadaşlarımız da sizleri Ankara’da en iyi şekilde temsil ediyorlar.

Bu arkadaşlarımızın uyumu, şehir ile ilgili ortaya koydukları projeler bizler tarafından desteklenir. Çarşı Uşak Projesi, başkanımızın eskiden beri olan bir rüyasıydı. Bismillah diyerek ona da başladık.

Uşak’ın bizim için yeri önemli, bu caddemizdeki değişim de aynı şekilde kentin merkezini temelli değiştirdi ve güzelleştirdi.

Değerli Belediye Başkanımıza başarılar diliyorum ve İsmetpaşa Caddesi’nin yeni yüzünün hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Uşak’a Yakışır Bir Kent Merkezi Oluşturuldu

Yeni haliyle vatandaşların ve cadde esnafının gözdesi haline gelen İsmetpaşa Caddesi, açılış töreni kapsamında renkli görüntülere sahne oldu.

Çeşitli sanatsal etkinliklerin ve ikramların yer aldığı açılışa katılan vatandaşlar; İsmetpaşa Caddesi’nin modern ve canlı atmosferinde keyifli vakit geçirdi. Cadde üzerinde kurulan UKAMER, Zümra, Genç Kuşak ve USMEK stantları ise vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Öte yandan Yöresel Ürünler Çarşısı’nın fuaye alanında düzenlenen ünlü sanatçı Deniz Sağdıç’ın Geri Dönüşüm Sergisi, Bakan Özhaseki ile birlikte kalabalık bir ziyaretçi grubunu ağırladı.

Sergide, denim kumaşı, düğmeler ve çeşitli geri dönüşüm atıklarından oluşan eserler halkın beğenisine sunuldu. 90 yıl önce Uşak’ta çekilen ve Türkiye’ye mâl olan Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık fotoğrafının Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi tarafından canlandırıldığı alan ziyaret edildi.

Bakan Özhaseki İsmetpaşa Caddesi’ndeki törenin ardından Uşak Belediyesi tarafından kısa süre önce hizmete açılan UKAMER binasına geçerek burada Uşaklı kadınlarla bir araya geldi.

Atölyelerde gerçekleştirilen çalışmaları izleyen Bakan Özhaseki, toplu fotoğraf çekiminin ardından Uşak’tan ayrıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arkadaşını eğlence mekanında değil evinin önünde öldürmüşÖnceki Haber

Arkadaşını eğlence mekanında değil evini...

Sakaryada korkutan yangın: Odunluk alev topuna döndü, mahalleli sokağa döküldüSonraki Haber

Sakaryada korkutan yangın: Odunluk alev...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar