Uşak üniversitesi Engelsiz Birim Koordinatörlüğü Ve Eğitim Fakültesi Tarafından 3 Aralık “dünya Engelliler Günü” Dolayısıyla Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesinde Bir Etkinlik Düzenlendi.
Uşak Üniversitesi Engelsiz Birim Koordinatörlüğü ve Eğitim Fakültesi tarafından 3 Aralık "Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesinde bir etkinlik düzenlendi.
Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Birgin, Engelsiz Birim Koordinatörü Doç. Dr. Şule Güçyeter, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.
Engelsiz Birim Koordinatörü Doç. Dr. Şule Güçyeter yaptığı açılış konuşmasında Uşak Üniversitesi Engelsiz Birim Koordinatörlüğünün çalışmaları hakkında bilgi verdi. Etkinliğe destek olan herkese teşekkür eden Doç. Dr. Güçyeter, farkındalık oluşturacak etkinlikler yapmaya devam edeceklerini belirtti.
Engelli bireyler için çalışmalar yapmanın çok önemli olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, "Engelli bireylerin kampüs içerisinde rahat hareket etmeleri, eğitimlerini sorun yaşamadan almaları bizim için çok önemli. Göreve geldiğimiz günden bu yana engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Öğrencilerimizden gelen geri dönüşler bizleri çok mutlu ediyor. Bizler bu memnuniyetler için çalışıyoruz. Hepimiz birer engelli adayıyız bunu düşünerek hareket etmeliyiz." dedi.
Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Birgin, Uşak Üniversitesinin engelli bireyler için yaptığı çalışmaları anlattı. Prof. Dr. Birgin, üniversitenin "Eğitimde Erişebilirlik", "Sosyo-Kültürel Erişebilirlik", "Mekanda Erişebilirlik" ödüllerine sahip olduğunu belirterek, engelli öğrencilere yönelik birçok başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Açılış konuşmaları sonrasında Halk Oyunları Topluluğu tarafından gösteri yapıldı. Rektör Prof. Dr. Savaş ve beraberindekiler "Özel Eğitim Materyalleri Sergisi"ni gezdi. Rektör Savaş, öğrencilerle sohbet etti, birlikte fotoğraflar çektirdi.
Yorum Yazın