160x600
04 Temmuz, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Uşak Alperen Ocaklarından uyuşturucuyla mücadeleye destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uşak Alperen Ocaklarından uyuşturucuyla mücadeleye destek
Abone ol
Alperen Ocakları Uşak Il Başkanı Ahmet Canpulat, “uyuşturucu Ile Mücadele Milli Bir Meseledir Ve Bizim Meselemizdir” Dedi.

Alperen Ocakları Uşak İl Başkanı Ahmet Canpulat, “Uyuşturucu ile mücadele milli bir meseledir ve bizim meselemizdir” dedi.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de uyuşturucu kullanımı ve ticaretinin yaygınlaştığını ve gençleri günden güne etkisi almaya başladığını belirten Canpulat, “Kamuoyunda çıkan haberler, sosyal medyada dolaşan paylaşımlar olayın ne derece ciddi seviyede olduğunu ortaya koymaktadır. Uyuşturucu kullanımının bu derece yaygınlaşması temininin çok kolay olduğu tespitini beraberinde getirmektedir. İster doğal ister kimyasal olsun, bütün uyuşturucuların tümüyle zehir olduğu bilinmektedir. Uyuşturucu ilk olarak beyni etkiliyor ve kişiyi aslında hiç yapmayacağı davranışları yapmaya, bulunmak istemeyeceği durumlara düşürmeye yol açıyor. Uyuşturucu kullanan birçok kişi, kısa sürede altına kaçırdığını bile fark edemeyecek duruma geliyor. Kendinden olmadığı için fiziksel saldırılara maruz kaldığını bile anlayamıyor. Uyuşturucu, bireyin beyin, karaciğer, kalp gibi organlarına zarar verirken, günlük yaşamını normal sürdürmesini de imkânsız hale getiriyor. Sosyal yaşamdaki yükümlülüklerini yerine getiremeyen bağımlı kişiler, eşik sürekli yükseldiği için daha fazla madde bulabilmek için hırsızlık gibi suçlara hatta fuhşa sürüklenebiliyor. Nitekim bir saldırı kurbanı olmayanlar da eşik sürekli yükseldiği için doz aşımından hayatını kaybediyor. Aynı zamanda uyuşturucu organize suç örgütlerinin ve terör örgütünün bir numaralı finans kaynağı olduğu için ülkemizin terörle mücadelesine de engel oluyor. Her ne kadar devletimizin ilgili organları bu alanda mücadele etse de topyekûn bir mücadelenin olmaması, bu mücadele bilincinin toplumsal olarak aşılanmaması bu sorunların artmasına sebep oluyor. Uyuşturucu ile mücadele milli bir meseledir ve bizim meselemizdir. Biz Alperenler uyuşturucu ile mücadelede devletimizin ve milletimizin her zaman emrinde olduğumuzu buradan tüm kamuoyuna bildirmek istiyoruz” diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP Şehzadelerde Başkan Gürtuncaya güvenoyuÖnceki Haber

CHP Şehzadelerde Başkan Gürtuncaya güven...

Düzcede hafif ticari araç otomobille çarpıştı: 1i bebek 5 yaralıSonraki Haber

Düzcede hafif ticari araç otomobille çar...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar