160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Üniversitede “Yazar Okumaları” etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üniversitede “Yazar Okumaları” etkinliği
Abone ol
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİNDE “YAZAR OKUMALARI” ETKİNLİK SERİSİNİN İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde “Yazar Okumaları” etkinlik serisinin ilk toplantısı gerçekleştirildi.


Edebiyat ve Kültür Topluluğunun düzenlediği Yazar Okumaları Etkinlik Serisi’nin ilki, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Ruhat Yaşar, Araştırma Görevlileri M. Fatih Aydın, Sefa Altay, Muhammed Ali Ağca, Bedirhan Teke ve Edebiyat ve Kültür Topluluğu Başkanı Sena Ekmekçioğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.


Prof. Dr. M. Ruhat Yaşar, okumaya ve yazmaya yönelik böyle bir etkinliğin katılımcılara sağlayacağı faydalar konusunda bir giriş konuşması gerçekleştirdi.


Yaşar, okumanın önemini vurgularken aynı zamanda doğru okumanın yapılması gerekliliğine de değindi.


Bu bağlamda okumanın, doğru kaynağı, doğru biçimde okumaya karşılık geldiğini ifade eden, Yaşar, doğru okumayla birlikte gerçekleştirilecek olan faaliyetin, düşünme ve yazma ile de desteklenmesi gerekliliğini vurguladı.


Öğretim görevlisi Aydın, Yazar Okumaları etkinliğinin günümüz toplumunda değeri çok fazla verilmeyen ‘düşünme’ faaliyetini gerçekleştirmemize yardımcı olacağını ifade etti.


Öğretim görevlisi Altay, konuşmasına etkili okuma ve yazma biçimlerini anlatarak başladı. Altay, Bu bağlamda, değerlendirme yazılarının konu, anahtar kavramlar, amaç, örneklerle destekleme ve sonuç bölümlerini içermesinin gerekliliğini vurguladı.


Ardından Öğretim görevlisi Mustafa Kutlu’nun eserlerindeki ana temalar olan geleneksellik - modernlik, kır - kent, maneviyat - maddiyat, kolektivite - bireysellik gibi karşıtlıklar ekseninde bir sunum gerçekleştirdi.


Öğretim görevlisi Muhammed Ali Ağca, Kutlu’nun hikayelerinden hareketle birtakım psikolojik kavramların önemini vurgulayarak, Bu bağlamda, Maslow’un ‘kendini gerçekleştirme’ kavramının Kutlu’nun hikâyelerinde işlendiğini ifade etti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çantaları önce inceledi daha sonra kendisininmiş gibi çalıp götürdü: O anlar kameradaÖnceki Haber

Çantaları önce inceledi daha sonra kendi...

Şaphanede çiftçilere bedelsiz 300 kilo sertifikalı tohum dağıtıldıSonraki Haber

Şaphanede çiftçilere bedelsiz 300 kilo s...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar