160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Üniversite öğrencileri Samsunu keşfediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üniversite öğrencileri Samsunu keşfediyor
Abone ol
SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ‘SAMSUN’U KEŞFET ŞEHRİNİ FARKET PROJESİ’ KAPSAMINDA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN AYVACIK İLÇESİNE BİR GEZİ DÜZENLEDİ. 100 ÖĞRENCİ İLÇENİN TARİHİ VE TURİSTİK MEKANLARINI GEZEREK KEYİFLİ BİR GÜN GEÇİRDİ.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ‘Samsun’u Keşfet Şehrini Farket Projesi’ kapsamında üniversite öğrencileri için Ayvacık ilçesine bir gezi düzenledi. 100 öğrenci ilçenin tarihi ve turistik mekanlarını gezerek keyifli bir gün geçirdi.


Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Samsun’u Keşfet Şehrini Farket Projesi’ ile Ayvacık ilçesine gezi organize edildi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen geziye 100 üniversite öğrencisi katıldı. Kaldıkları yurtlardan alınan öğrenciler, tahsis edilen üç otobüsle Ayvacık’a hareket etti.


Yol üzerinde önce Tekkeköy Mağaraları ziyaret edildi. Ardından Anadolu ahşap mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Göğceli Mezarlığı içindeki Çivisiz Camii gezildi. Daha sonra da Suat Uğurlu Baraj Gölü üzerinde öğrencilere gemi ile gezi turu yapıldı. Eynel Köprüsü ile Kirazlık Adası arasında Samsunum-2 gemisi ile yapılan gezide öğrenciler eğlenceli anlar yaşadı. Çalan müziklerle oyunlar oynayıp halaylar çekti.


Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde okuyan Enes Tuğ, "Biz üniversite öğrencileri olarak buraya gelme şansımız asla yoktu. Ama Büyükşehir Belediyemiz sayesinde Atakum dışında da bir yeri görmüş olduk. Samsun gerçekten çok güzel bir şehir. Günümüz dolu dolu geçti. Hem tarihi hem de turistik bir gezi oldu bizim için. Başkanımıza biz gençlere böyle bir fırsat sunduğu için teşekkür ediyorum" dedi.



“Samsun çok güzelmiş”


Üniversite öğrencilerinden Arzu Susuz ilk kez geldiği Samsun’u çok beğendiğini ifade ederek, “Burada ikinci yılım ama pandemiden dolayı çok fazla bir yerini görememiştim. Bu gezi ile şehrin ne kadar güzel olduğunu fark ettim. Büyükşehir Belediye Başkanına ve ekibine biz bu fırsatı sunduğu için teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen “Samsun’u Keşfet, Şehrini Fark Et” projesi ile amaçlarının Samsun’un güzelliklerini öğrencilere tanıtmak olduğunu söyleyen Gençlik Liderliği Proje Yürütücüsü Şeyma Sultan Yayla da “Proje kapsamında bu kez de 100 üniversite öğrencisine şehri gezdirdik. 21 Ağustos tarihine kadar gezilerimiz sürecektir" ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Konyada uyuşturucu tacirlerine darbeÖnceki Haber

Konyada uyuşturucu tacirlerine darbe

Kuş Evi Sergisi açıldıSonraki Haber

Kuş Evi Sergisi açıldı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar