Osmaniye Belediyesi FıstıkFest
21 Ekim 2026, Çarşamba
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Umuttepe Camii ve Otopark Projesi gün sayıyor: Yüzde 90ı tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Umuttepe Camii ve Otopark Projesi gün sayıyor: Yüzde 90ı tamamlandı
Abone ol
Kocaeli’de Umuttepe Kampüsü’ne Kazandırılan Cami Ve Otopark Projesinde Sona Gelindi. Yüzde 90’ı Tamamlanan Projede 5 Bin Kişilik Ibadet Alanı Ile 477 Araçlık Otopark Hizmete Hazırlanıyor.

Kocaeli’de Umuttepe Kampüsü’ne kazandırılan cami ve otopark projesinde sona gelindi. Yüzde 90’ı tamamlanan projede 5 bin kişilik ibadet alanı ile 477 araçlık otopark hizmete hazırlanıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde inşa edilen cami ve otopark kompleksinde yoğun imalat süreci devam ediyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin eş zamanlı yürüttüğü çalışmalarla projede yüzde 90 fiziki ilerleme sağlandı. Betonarme imalatların tamamlanmasının ardından ekipler; çatı kaplama, yalıtım ve yapının farklı bölümlerindeki tamamlayıcı uygulamalara yoğunlaştı. Projenin önemli imalatlarından biri olan çatı kaplama çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yapının dış etkenlere karşı korunması ve mimari bütünlüğünün sağlanması amacıyla yürütülen çalışmalar, belirlenen program doğrultusunda devam ediyor.

Cami avlusunda yalıtım yapılıyor

Cami avlusunda su ve nemin yapı üzerindeki olumsuz etkilerini önleyecek yalıtım imalatları gerçekleştiriliyor. Titizlikle yürütülen uygulamalarla yapının dayanıklılığının artırılması ve uzun yıllar güvenli şekilde hizmet vermesi amaçlanıyor. İbadet alanlarının yanı sıra farklı ihtiyaçlara cevap verecek şekilde planlanan kompleksin sosyal donatı alanlarında da çalışmalar devam ediyor. Ekipler, bu bölümlerdeki tamamlayıcı imalatları belirlenen iş programı doğrultusunda sürdürüyor.

Otopark çizgileri çizilecek

Projenin önemli bölümlerinden biri olan otopark alanında da çalışmalar sürüyor. Alandaki imalatların tamamlanmasının ardından araç park yerlerini belirleyecek çizgilerin çizimine başlanacak. Toplam 477 araç kapasiteli otoparkın 188 araçlık ilk katı daha önce tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunulmuştu. Çatıdan avluya, sosyal donatı alanlarından otoparka kadar projenin birçok noktasında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

477 araçlık otopark oluşturuluyor

Kompleks kapsamında 374 araç kapasiteli kapalı ve 103 araç kapasiteli açık otopark olmak üzere toplam 477 araçlık park alanı oluşturuluyor. Engelli vatandaşlar için de 15’i kapalı, 4’ü açık olmak üzere 19 özel park alanı bulunuyor. Proje, üniversite ve hastane çevresindeki otopark ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sağlayacak.

5 bin kişilik ibadet kapasitesi

Toplam 20 bin metrekarelik alanda yükselen Umuttepe Camii; 3 bin kişilik kapalı ve 2 bin kişilik açık alanıyla aynı anda 5 bin kişiye ibadet imkânı sunacak şekilde planlandı. Geniş kapasitesi, sosyal donatıları ve otopark alanlarıyla proje, Umuttepe bölgesinin önemli ihtiyaçlarına cevap verecek.

6 katlı kompleks inşa ediliyor

Betonarme olarak inşa edilen kompleks; 3 bodrum kat, zemin kat ve 2 normal kat olmak üzere toplam 6 kattan oluşuyor. Yaklaşık 4 bin 600 metrekarelik bodrum katta yemekhane ve WC’ler, zemin katta ise şadırvan yer alıyor. İbadet alanları, sosyal donatılar ve otoparkı bir araya getiren proje, Umuttepe’ye kapsamlı bir hizmet alanı kazandıracak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nepaldeki sel felaketinden 10 gün sonra hidroelektrik tünelinden 2 işçi kurtarıldı Önceki Haber

Nepaldeki sel felaketinden 10 gün sonra...

Beşiktaşın derbide rakibi Fenerbahçe Sonraki Haber

Beşiktaşın derbide rakibi Fenerbahçe

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar