160x600
22 November, 2025, Saturday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Uluslararası Hartlap Karakucak Türkiye Güreş Şampiyonası tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uluslararası Hartlap Karakucak Türkiye Güreş Şampiyonası tamamlandı
Abone ol
Onikişubat Belediyesi’nin Ev Sahipliğinde, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Iş Birliğinde Düzenlenen Uluslararası Hartlap Karakucak Türkiye Güreş şampiyonası, Hartlap Mahallesi’nde Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Uluslararası Hartlap Karakucak Türkiye Güreş Şampiyonası, Hartlap Mahallesi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

İran, Gürcistan ve Türkiye’nin 32 ilinden gelen 565 sporcu, minikler, yıldızlar, büyükler ve köy şalvar güreşi kategorilerinde kıyasıya mücadele etti. Onikişubat Belediyesi, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu iş birliğinde düzenlediği Uluslararası Hartlap Karakucak Güreş Festivali ile geleneksel ata sporumuz olan güreşi bir kez daha er meydanına taşıdı.Geçtiğimiz yıl düzenlenen Bekir Böke Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonası, Türkiye’nin dört bir yanındaki güreşçilerin katılımı ve güreş severlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşmiş, Kahramanmaraş’ta büyük bir coşkuya sahne olmuştu. Bu yıl ki Uluslararası Hartlap Karakucak Güreş Festivali’nde ise İran, Gürcistan ve Türkiye’nin 32 ilinden gelen 565 sporcu, minikler, yıldızlar, büyükler ve köy şalvar güreşi kategorilerinde kıyasıya mücadele etti.

Şampiyonanın finalinde, İranlı pehlivan Mustafa Nejedi başpehlivanlık ipini göğüsledi. Kahramanmaraşlı Mehmet Emin Demir ikinci olurken, üçüncülüğü Kahramanmaraşlı Mustafa Demir ile İranlı Abolfazl Hajivende paylaştı.

"Kültürümüzü geleceğe taşımak için bugün buradayız"

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, Hartlap’ın bereketli topraklarında, kadim bir geleneği yeniden yaşattıklarını söyledi. Toptaş "Güreş, asırlardır yiğitliğin, mertliğin ve kardeşliğin simgesidir. Er meydanı, gücün olduğu kadar ahlakın, cesaretin olduğu kadar erdemin de sahnelendiği kutsal bir alandır. İşte biz bu mirası yaşatmak, gençlerimize aktarmak ve kültürümüzü geleceğe taşımak için bugün buradayız. Rahmetli pehlivanımız Bekir Böke’nin adını yaşattığımız o şampiyona, sizlerin yoğun ilgisiyle büyük bir coşkuya dönüşmüştü. O gün gördük ki Kahramanmaraş’ın yüreğinde güreşe olan sevda hiç eksilmemiş. O heyecan, bu yıl daha büyük bir festival yapmamız için bize güç verdi" dedi.

Türkiye’nin farklı illerinden ve çeşitli ülkelerden pehlivanların katıldığı festivale dikkat çeken Toptaş, Kahramanmaraş’ın her zaman yiğitliği, kahramanlığı ve mertliğiyle anıldığını vurguladı. Toptaş, "Hartlap Mahallemiz de bu geleneğin en güçlü kalelerinden biridir. Bugün burada er meydanına çıkacak pehlivanlarımız, bu şehrin ve bu milletin asil ruhunu temsil edecek" diye konuştu.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Emin Bay, konuşmasında şampiyonanın önemine değindi. Bay," Karakucak güreşleri, Türk milletinin asırlardır yaşattığı bir kültür hazinesidir. Bugün burada gördüğümüz coşku, bu ata sporunun ne kadar güçlü bir şekilde geleceğe taşındığının en güzel göstergesidir. Emeği geçen Onikişubat Belediye Başkanımıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Şampiyona, renkli görüntülere sahne olurken vatandaşların ilgisi ve coşkusu da dikkat çekti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmirde marketlere fahiş fiyat denetimi Önceki Haber

İzmirde marketlere fahiş fiyat denetimi

Yalovada yeni eğitim yılının ilk ders zili törenle çaldı Sonraki Haber

Yalovada yeni eğitim yılının ilk ders zi...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar