160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Uluslararası 4. Gastroantep festivali başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uluslararası 4. Gastroantep festivali başlıyor
Abone ol
ULUSLARARASI 4. GASTROANTEP FESTİVALİ BAŞLIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) iş birliğinde bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceği Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep) için geri sayım başladı.


15-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festival; dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefleri, Türkiye’nin ünlü şeflerini, otel ve restoran yatırımcılarını, sektör profesyonellerini, gurmeleri, lezzet tutkunlarını bir araya getirecek. Festival ünlü sanatçıların konserlerine, sergilere, dans gösterisine, söyleşilere, yarışmalara ev sahipliği yapacak.


Türkiye’yi temsil eden ilk şehir Gaziantep


Kadim mutfağı ve eşsiz lezzetleriyle gastronominin parlayan yıldızı Gaziantep bir kez daha gastronomi dünyasına ev sahipliği yapmak için gün sayıyor. Dünya Bankası’nın en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçtiği ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) 116 şehir arasında gastronomi alanında fark oluşturan Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olarak listeye aldığı Gaziantep, dördüncü kez Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’ne (GastroAntep) ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.


Gastronomi şehri adını bir kez daha dünyaya duyuracak


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) iş birliğinde bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceği Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep), 15-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Kadim mutfağıyla Gaziantep’i bir kez daha dünya sahnesine taşıyacak uluslararası festivalde; dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, Türkiye’nin ünlü şefleri, otel ve restoran yatırımcıları, sektör temsilcileri ve profesyonelleri, gurmeler, yaşam koçları, diyetisyenler, gıda üreticileri, gastronomi öğrencileri, tarım üreticileri, tedarikçiler ve akademisyenler bir araya gelecek. Geri sayımın başladığı, sayılı günlerin kaldığı festival dört gün sürecek ve binlerce konuğu ağırlayacak, birbirinden renkli etkinliklere sahne olacak. Bu yılki teması “Sürdürülebilirlik” olan Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nde (GastroAntep), Michelin yıldızlı şeflerin, UNESCO Gastronomi Şehirleri temsilcilerinin Gaziantep’in yöresel ürünleri ile düzenleyeceği workshop etkinliklerinin yanı sıra sürdürülebilirlik ve biyoçeşitlilik üzerine sergiler, Coğrafi İşaret Çalıştayı gibi çok sayıda panel ve seminer de düzenlenecek. Festivalde ayrıca geziler, müze ziyaretleri, şovlar, kadın ve çocuklar için atölye çalışmaları, konserler ve pek çok eğlenceli etkinlik yer alacak.


Kortejle başlayacak, konserle bitecek


Uluslararası festival, 15 Eylül Perşembe günü sabah Antepfıstığı hasadı ve şire yapımı etkinliğiyle başlayacak. Ardından Şeflerle Peynir Atölyesi, Rayiha Baharat Müzesi Açılışı yapılacak, saat 18.30’da Festival Korteji gerçekleştirilecek. Saat 19.30’da festival meşalesinin yakılmasıyla festivalin açılışı yapılacak, saat 20.30’da ise Anadolu Ateşi’nin gösterisi açılış coşkusunu taçlandıracak.


Ünlü isimler ve doyasıya etkinlik


Festivalin ikinci günü (16 Eylül Cuma), sabah saat 9:30’da Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Davut Gül’ün açılış konuşmaları ve Gaziantep Gastronomi Belgeseli “Köprü” film gösterimi ile başlayacak.


Festivalde dört gün boyunca paneller, Michelin yıldızlı şeflerle workshoplar, Ömür Akkor, Arda Türkmen, Hakan Mengüç, Ömür Gedik, Dr. Ender Saraç gibi uzman konukların katıldığı söyleşiler, Lokal Chef Yarışması, çocuklara ve yetişkinlere yönelik etkinlikler düzenlenecek. Festivalin ikinci günü akşam Haluk Levent, üçüncü günü Emircan İğrek, dördüncü günü ise Derya Uluğ, konserleriyle festival coşkusuna katılacak, festivalin konuklarına ve Gaziantep’e müzik dolu saatler yaşatacak.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sırp turist tatile geldiği Antalyada kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiÖnceki Haber

Sırp turist tatile geldiği Antalyada kal...

Başkan Dündar: “Atalarımız 650 yıl önce oraya gidip insanların zulmüne son verdi”Sonraki Haber

Başkan Dündar: “Atalarımız 650 yıl önce...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar