160x600
24 November, 2025, Monday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Ukraynalı Viktoriia Çanakkalede Müslüman oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ukraynalı Viktoriia Çanakkalede Müslüman oldu
Abone ol
UKRAYNA’NIN LUHANSK KENTİNDE DOĞAN, 2 YIL BOYUNCA RUSÇA KUR´AN-I KERİM MEALİ OKUYARAK İSLAM DİNİNİ İNCELEYEN 49 YAŞINDAKİ VİKTORİİA BEHUZLOVA ARKADAŞLARININ DA ETKİSİYLE MELEK İSMİNİ ALARAK MÜSLÜMAN OLDU.

Ukrayna’nın Luhansk kentinde doğan, 2 yıl boyunca Rusça Kur’an-ı Kerim meali okuyarak İslam dinini inceleyen 49 yaşındaki Viktoriia Behuzlova Melek ismini alarak Müslüman oldu.


Çanakkale İl Müftülüğünde yapılan İhtida Mersimi, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ali Bal’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Merasimde İl Müftüsü Şükrü Kabukçu İslam dini hakkında bilgiler verdi. Merasim Viktoriia Behuzlova’nın şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirmesi ve yapılan dua ile tamamlandı.


Müftü Kabukçu, "Araştırmaları sonucunda İslam dinini inceleyen ve arkadaşlarının da etkisiyle dinimizi tercih ederek Müslüman olan kardeşimizi canıgönülden tebrik ediyorum. Yüce Rabbim kendisine sağlık, afiyet ve iman üzere bir hayat nasip eylesin” dedi.


Merasimin sonunda Müslüman olan Viktoriia Behuzlova’ya İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan Kur’an-ı Kerim meali ve çeşitli kitaplar hediye edildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş ekonomisinde kabuklar kırılıyor Önceki Haber

Kahramanmaraş ekonomisinde kabuklar kırı...

Kırkgöz Sahil Parkı projesi bu yıl tamamlanıyor Sonraki Haber

Kırkgöz Sahil Parkı projesi bu yıl tamam...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar