160x600
01 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Baykar arasında İHA onarımı anlaşması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Baykar arasında İHA onarımı anlaşması
Abone ol
Ukrayna Savunma Bakanlığı Ve Baykar Arasında Iha Onarımı Anlaşması

Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Baykar arasında Ukrayna’da insansız hava araçlarının (İHA) bakım ve onarımı için bir merkez inşa etmek üzere anlaşma imzalandı.

Ukrayna ve Baykar arasında savunma sanayii alanında anlaşma imzalandı.

Ukrayna Savunma Bakanlığından Kostiantyn Vashchenko yaptığı açıklamada, Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Baykar arasında Ukrayna’da insansız hava araçlarının bakım ve onarımı için bir merkez inşa etmek üzere anlaşma imzalandığını duyurdu.

Vashchenko, “Bir servis merkezinin oluşturulması, Ukrayna’nın savunma kabiliyetlerinin güçlendirilmesine önemli bir katkı sağlayacak ve zaferimize yaklaşmamıza yardımcı olacak" dedi.

Ukrayna, Rusya’nın işgalinin ardından envanterindeki İHA sayısını artırmak için harekete geçmişti.

Ukrayna’nın İHA ordusundan sorumlu Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, geçen hafta yaptığı açıklamada 10 binden fazla İHA operatörünün eğitildiğini ifade etmişti.

Bayraktar TB2 ve Akıncı SİHA’ların üretileceği fabrikanın inşası devam ediyor

Baykar, 2019 yılında Ukrayna’da kurduğu LLC Avia Ventures şirketi ile Bayraktar TB2 ve Akıncı SİHA’ların üretimi için izin almıştı.

İnşa aşamasında olan söz konusu fabrikada üretimin 2025 yılında başlanmasının hedeflendiği aktarılmıştı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Amasyada seyir halindeki tır alev topuna döndüÖnceki Haber

Amasyada seyir halindeki tır alev topuna...

Balıkesirde çiftlikteki yangına müdahale devam ediyorSonraki Haber

Balıkesirde çiftlikteki yangına müdahale...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar