24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5544
EURO34.8765
ALTIN2423.7

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Trudeau Kiev'de bir araya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Trudeau Kiev'de bir araya geldi
Abone ol
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Kiev’de Kanada Başbakanı Justin Trudeau Ile Düzenlediği Basın Toplantısında, “rusya’ya Karşı Saldırı Eylemlerimiz Devam Ediyor” Dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Kiev’de Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile düzenlediği basın toplantısında, “Rusya’ya karşı saldırı eylemlerimiz devam ediyor” dedi.

Rusya- Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Ukrayna’nın diplomatik temasları da sürüyor.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile bir araya gelen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, görüşmeden sonra düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.

Kanada Başbakanı Trudeau ile görüşmesinde Kanada’nın Ukrayna ve Avrupa-Atlantik topluluğunun güvenlik ihtiyaçlarını en çok destekleyen ülkeler arasında olduğunu söyleyen Zelenskiy, “Bugün Başbakan Justin Trudeau ile yaptığımız görüşmede Kanada’nın Ukrayna’nın NATO’ya üyeliğine desteğini kaydettik.

Vilnius’da düzenlenecek NATO Zirvesi’nde Ukrayna’nın üyeliği için tüm gerekliliklerin yerine getirilmesi hepimizin her şeyi yapacağından eminim” ifadelerini kullandı.

“Rusya’ya karşı saldırı eylemlerimiz devam ediyor”

Ukrayna ordusunun taarruzda olduğunu belirten Zelenskiy, “Ukrayna’da Rusya’ya karşı saldırı eylemleriniz devam ediyor. Ordumuzun hangi aşamada olduğunu söylemeyeceğim ama sonuçlarını hepimiz göreceğiz” dedi.

Rusya’nın savaş hakkındaki doğrulanmamış bilgilere inanılmaması gerektiğini söyleyen Zelenskiy, “Sadece ordumuza güvenin. Ben onlara güveniyorum, Ülkenin farklı yerlerinde savaşan komutanlarımızla her gün temas halindeyim. Hepsi olumlu bir ruh halinde” diye konuştu.

Ukrayna’ya 500 milyon dolarlık askeri yardım

Zelenskiy ile birlikte kameraların karşısında geçen Trudeau ise Kanada’nın Ukrayna’yı desteklediğini belirtti.

Kanada’nın Ukrayna’ya 500 milyon dolarlık yeni askeri yardım sağlayacağını söyleyen Trudeau, ”Kanada, Ukrayna’nın NATO üyeliğini destekliyor.

Ukrayna ve Kanada, Temmuz 2023’te Vilnius’ta yapılacak NATO Zirvesi’nde bu konuları ele almayı dört gözle bekliyor” ifadelerini kullandı.

Trudeau daha sonra sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Kanada Ukrayna’nın yanında. Bugün Zelenskiy’e ve Rusya’nın acımasızca işgalini sürdürdüğü Ukrayna halkına karşı bağlılığımı yeniden göstermek adına Kiev’e gittim” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Zeydan Karalar: Yalan haber için özür bekliyorumÖnceki Haber

Başkan Zeydan Karalar: Yalan haber için...

Tekirdağda ünlüler geçidi: 400 bin kişilik konsere yıldız yağdıSonraki Haber

Tekirdağda ünlüler geçidi: 400 bin kişil...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar