160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Türkler Katı Atık Tesisinde kapasite genişleyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkler Katı Atık Tesisinde kapasite genişleyecek
Abone ol
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK, ALANYA TÜRKLER KATI ATIK DEĞERLENDİRME BERTARAF VE ENERJİ ÜRETİM TESİSİNİ ZİYARET ETTİ. 407 MİLYON TL’YE MAL OLAN TESİSİN GÜNLÜK 4 BİN KONUTUN İHTİYACINI KARŞILAYACAK ENERJİ ÜRETİMİNE SAHİP OLDUĞUNU SÖYLEYEN BAŞKAN BÖCEK, “ÇEVRE VE DOĞA DOSTU BİR ANTALYA İÇİN BİLİMİN VE TEKNOLOJİNİN İZİNDE HIZ KESMEDEN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ” DEDİ.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya Türkler Katı Atık Değerlendirme Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisini ziyaret etti. 407 milyon TL’ye mal olan tesisin günlük 4 bin konutun ihtiyacını karşılayacak enerji üretimine sahip olduğunu söyleyen Başkan Böcek, “Çevre ve doğa dostu bir Antalya için bilimin ve teknolojinin izinde hız kesmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.



“Kapasitesi genişleyecek”


407 milyon liraya mal olan tesisin 4 bin konuta enerji verebilecek kapasitede üretim yaptığını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Türkler ’deki bu tesisi açınca Yumru’daki katı atık tesisimizi kapattık. Yumru’daki tesisimizde, 2 bin konuta enerji verecek şekilde toplamda 6 bin konuta enerji verebilecek şekilde enerji ürettiğimiz bir yer. Günlük bin ton kapasiteli olan bu tesis, Antalya’mız için, denizlerimiz için, geleceğimiz için son derece önemli bir yer. Şu an için yalnızca Alanya’ya hizmet veriyor. Gazipaşa ilçemizin atıkları da buraya gelecek. Bundan sonra kapasitesi Gündoğmuş, Akseki, İbradı’yı da kapsayacak. Oraların da çöpünü katı atığını toplamaya devam edeceğiz” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye’de çiftçilere hibe destekli buğday tohumuÖnceki Haber

Osmaniye’de çiftçilere hibe destekli buğ...

Ispartada çök, kapan, tutun ve tahliye tatbikatıSonraki Haber

Ispartada çök, kapan, tutun ve tahliye t...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar