160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Türkiyenin en yüksek üçüncü dağı Süphan Dağına yol açma çalışması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiyenin en yüksek üçüncü dağı Süphan Dağına yol açma çalışması
Abone ol
Bitlis’in Adilcevaz Ilçesi Sınırlarında Bulunan Ve Dağcıların Vazgeçilmez Mekanları Arasında Yer Alan Süphan Dağı’nda Yol Açma çalışması Başlatıldı.

Bitlis’in Adilcevaz ilçesi sınırlarında bulunan ve dağcıların vazgeçilmez mekanları arasında yer alan Süphan Dağı’nda yol açma çalışması başlatıldı.

Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar Belde Belediyesi, 4058 rakımıyla Türkiye’nin en yüksek üçüncü dağı olan Süphan Dağı’nın 2 bin 900 rakıma kadar yol açma çalışması başlattı. Yerli ve yabancı dağcıların fazla zorluk çekmeden ilk kamp yerine ulaşmasını sağlamak olduğunu ifade eden Aydınlar Belde Belediye Başkanı İbrahim Ergün, “Süphan Dağı’nı turizme kazandırmak istiyoruz. Buralara kadar yol açma çalışmalarımız başladı. Tırmanış için bölgeye gelen dağcılara bir müjdemizde var. At yaylasına dağevi projemizde var. En kısa zamanda çalışmalara başlayacağız. Süphan Dağı beldemiz için büyük bir nimettir” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarlada ot biçerken zehirli koca engerek gördülerÖnceki Haber

Tarlada ot biçerken zehirli koca engerek...

Geleneksel lezzetimiz aşure hakkında uzmanından önerilerSonraki Haber

Geleneksel lezzetimiz aşure hakkında uzm...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar