19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5841
EURO34.7806
ALTIN2491.7

Türkiyede Teslanın tek tedarikçisi olan MATA Otomotivde işçilerin eylemi devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiyede Teslanın tek tedarikçisi olan MATA Otomotivde işçilerin eylemi devam ediyor
Abone ol
TÜRKİYE’DE TESLA’NIN TEK TEDARİKÇİSİ OLAN MATA OTOMOTİVDE İŞÇİLERİNİN EYLEMİ DEVAM EDİYOR

Tuzla’da kurulu MATA Otomotiv’de çalışan yaklaşık bin işçi, iş sağlığı ve güvenliği ile ek zam taleplerinin karşılanmaması üzerine iş durdurma kararı alan işçilerin 22.’inci günde eylemi halay çekerek devam ediyor.


Tuzla’da bulunan Mata Otomotiv’de çalışan Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler, iş sağlığı ve güvenliği ile ek zam talebi nedeniyle üretimi durdu. Birleşik Metal İş Sendikası üyeleri üretimde kullanılan maddelerin kanserojen olduğunu ve ekipman eksikliği yaşandığını, ancak önlem alınmadığını iddia etti. Dünyaca bilinen Tesla ile Türkiye’de tek çalışan firma olduklarını belirten işçiler 22’nci günde sağlıklı ortamın oluşmaması ve güvenlik önlemlerinin alınmaması halinde sonuna kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti. Bazı işçiler ıslıklayarak sesini duyurmaya çalışırken bazı işçilerde halaylar çekti.



“Tesla ile çalışan tek firmayız”


Mata Otomotiv çalışan ve eyleme destek veren Ferdi Karaman, “Mata Otomotiv Tesla ile çalışıyor. Türkiye’de Tesla ile çalışan tek firma burası, ayrıca yabancı sermayeyle çalışan bir firma bunu gözetirsek bizim haklarımızın normal piyasadan zaten kat kat yukarıda olması lazım. Ayrıca biz hepimiz kalifiye elemanlarız. Yani biz bunları, bütün işleri layıkıyla yaparken istediğimiz sadece yüzde 25 ek zam. Sadece yüzde 25 bunu alamamak bizim zorumuza gidiyor. Bir ikincisi de biz bunu istediğimiz için suçlu oluyoruz. Firmadan dışlandık, sanayi bölgesinden dışlandık. Şu an burada hakkımızı biz aramaya çalışıyoruz. Yani biz sonuna kadar gitmekte kararlıyız. Toplamda 900 kişiyiz. Biz hakkımızda kararlıyız. Bizim aslında birinci istediğimiz, dediğim gibi biz Tesla ile çalışıyoruz. Karbon fiber üretimi yapıyoruz. Karbon fiber zehirli bir malzeme, herkes biliyor bunu, güvenlik önlemlerini biraz daha arttırmasını istiyoruz. İşte havalandırılması, iş sağlığı ve güvenliğidir. Biz bunları istiyoruz” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarihi kaynaklar ortaya koydu: Sülün kuşları, depremi bir saat öncesinden hissedebiliyorÖnceki Haber

Tarihi kaynaklar ortaya koydu: Sülün kuş...

Fahiş fiyat artışı yaptığı öne sürülen ev sahibi konuştuSonraki Haber

Fahiş fiyat artışı yaptığı öne sürülen e...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar