160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Türkiye, İspanyaya karşı üst üste 4. yenilgisini aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye, İspanyaya karşı üst üste 4. yenilgisini aldı
Abone ol
A Milli Futbol Takımı, 2026 Dünya Kupası Elemelerinde Mağlup Olduğu Ispanya'ya Karşı üst üste 4. Yenilgisini Aldı.

A Milli Futbol Takımı, 2026 Dünya Kupası elemelerinde mağlup olduğu İspanya’ya karşı üst üste 4. yenilgisini aldı.

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu 2. maçında Konya’da İspanya’yı konuk etti. İspanyollar, Merino’nun hat-trick yaptığı maçı Pedri (2) ve Ferran Torres’in golleriyle 6-0 kazandı ve puanını 6’ya yükseltti. Türkiye ise bu sonuçla 3 puanda kaldı. Milliler, grubun 3. maçında 11 Ekim’de Bulgaristan ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. İspanya ise aynı gün Gürcistan’ı ağırlayacak.

Ay-yıldızlılar, tarihinde 12. kez karşılaştığı İspanya’ya karşı 7. kez kaybetti. İki ekip arasındaki mücadelelerde 9’u resmi, 3’ü özel olmak üzere 12 maçın 4’ü berabere biterken, Türkiye’nin 1 galibiyeti bulunuyor. Türkiye tek galibiyetini 14 Mart 1954’te İstanbul’da oynanan 1954 FIFA Dünya Kupası elemelerinde elde etti.

2010 Dünya Kupası elemelerinde de aynı grupta yer alan 2 ülke arasındaki maçlarda gülen taraf yine İspanya olmuştu. 2016 yılında Fransa’nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda İspanyollar 3-0 kazandı. Bugün Konya’daki müsabaka sonucuyla birlikte Türkiye, rakibine karşı üst üste 4. mağlubiyetini yaşadı.

İki ekip arasındaki müsabakalarda İspanya 3 kez 3 farklı sonuçla galip ayrılırken, bugünkü skor rekabetteki en farklı galibiyet olarak kayıtlara geçti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milliler, Konyada 3. kez kaybetti Önceki Haber

Milliler, Konyada 3. kez kaybetti

Kıraathaneye kumar baskını Sonraki Haber

Kıraathaneye kumar baskını

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar