11 Ekim 2026, Pazar
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Türk Kızılay'ından Kahramanmaraş'ta depremzedelerin kapısını çaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Kızılay'ından Kahramanmaraş'ta depremzedelerin kapısını çaldı
Abone ol
Türk Kızılay'ı depremden etkilenen Kahramanmaraş'ta depremzedelere yardım eli uzattı. Türk Kızılay'ının hazırlanan gıda ve giysi kolilerinden oluşan yardım malzemeleri depremzedelere dağıtıldı.

Türk Kızılay'ı depremden etkilenen Kahramanmaraş'ta depremzedelere yardım eli uzattı. Türk Kızılay'ının hazırlanan gıda ve giysi kolilerinden oluşan yardım malzemeleri depremzedelere dağıtıldı.

Türk Kızılay’ı, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası deprem bölgesindeki yardım faaliyetlerine devam ediyor.

Kızılay, kış mevsimi nedeniyle Kahramanmaraş’taki konteyner kentlerdeki depremzedelere çeşitli yardımlarda bulunuyor.

Dulkadiroğlu İlçesi Baykar Konteyner Kent’te toplanan kalabalık Kızılay ekibi konteynerlerde kalan depremzedelerin kapılarını çaldı.

Hazırlanan gıda ve giysi kolilerinden oluşan yardım malzemeleri depremzedelere dağıtıldı.

Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Can, “Kızılay olarak kış yardımları çerçevesinde Hatay’dan start verdik,

Gaziantep İslahiye ve bugün de Kahramanmaraşlı depremzedelerin yanında olduk.

50 tır yardım malzemeleri ile kış yardımlarını başlattık.

Bu yardım malzemeleri içerisinde gıda kolileri, hijyen setleri, kadınlara yönelik kişisel bakım ürünleri, battaniye, ısıtıcı ve diğer malzemeler ile inşallah konteyner kentlerde, mahallelerde ve köylerdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kış boyunca yanlarında olacağız.

Yardımlar çerçevesinde 1 milyon 200 bin depremzedeye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Diğer yandan Türk Kızılay’ı, nakdi yardım için hayata geçirilen Kızılay Esen Kart ile yaklaşık 60 bin afetzedeye toplamda 526 milyon lira yardım sağlandı.

Kızılay Esen Kart ile 37 bin haneye, 4000’er TL’lik toplamda 148 milyon TL’lik destek sağlanacak.

Ekiplerin gıda ihtiyacı için yaklaşık 54 bin gıda kolisi de dağıtacağı öğrenilirken, öğrencilere 2900 kırtasiye seti desteği sağlanacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ERÜ de “Türkiye Yüzyılında Güvenli ve Yeşil Yapılar” konulu panel düzenlendi Önceki Haber

ERÜ de “Türkiye Yüzyılında Güvenli ve Ye...

AFADtan TEİAŞ Arama Kurtarma Ekibine Hafif Arama Kurtarma eğitimi Sonraki Haber

AFADtan TEİAŞ Arama Kurtarma Ekibine Haf...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar