29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.3619
EURO34.7089
ALTIN2432.7

Türk Kızılay Osmaniye Toplum Merkezi hizmete açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Kızılay Osmaniye Toplum Merkezi hizmete açıldı
Abone ol
Türk  Kızılay’ı Osmaniye Toplum Merkezi, Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın da katıldığı törenle hizmet vermeye başladı.

Türk  Kızılay’ı Osmaniye Toplum Merkezi, Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın da katıldığı törenle hizmet vermeye başladı.

Alibeyli Mahallesi Şehit Mehmet Tatlı Sokakta ki merkezin açılışına Genel Başkan Kınık’ın yanı sıra Ak Parti il Başkanı Seydi Gülsoy, ilçe ve belde belediye başkanları, Şube Başkanı Mehmet Meke, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.  



Türk Kızılay’ın, toplulukların ve bireylerin fiziksel, psikolojik, sosyal ve ekonomik refahını güçlendirerek toplumsal dayanıklılığa katkıda bulunmak amacıyla kurulan Toplum Merkezi, halkın etkin katılımı ve katkısı ile Osmaniye’de açılıyor.

Açılış öncesinde konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Kurulduğu günden bu yana Kızılay'ımız, Hilal-i ahmerimiz 154 yıldır dur durak bilmeksizin çalışıyor.

Kızılay'ımız bu hizmetlerini yürütürken tamamen aslında devletine destek olmak için ve milletine hizmet etmek için çalışıyor. Ve bu gücü de gene milletinden ve devletinden alıyor. Aslında burası bir platform, bir imece platformumuz.

Herkes buraya gücünü getiriyor, varlığını getiriyor, alın terini getiriyor, yeteneğini getiriyor ve burada birlikte o kızın acılık ruhuyla ki bu hilal, bayrağımızın emanetidir. Onun gölgesi altında gene insanımızı güçlendirmeye, toplumumuzu güçlendirmeye, onun onurunu korumaya ve dünyaya ve insanlığa daha büyük, daha kıymetli teklifler yapması için ona uygun zeminleri, uygun yaşam şartlarını oluşturmaya gayret ediyoruz.” Dedi.

GÖNÜLLERİMİZİN ALIN TERİ VE EMEĞİYLE ORTAYA ÇIKTI

Osmaniye’de 22’nci toplum merkezinin açıldığını ifade eden Kınık, “Burayı, bir önceki toplum merkezlerimizden farklı olarak açıyoruz. Çünkü burası tamamen aslında şubemizin il merkezimizin gönüllerimizin alın teriyle ve emeğiyle genel merkezimizin genel müdürlüğümüzün rehberliğiyle ortaya çıktı. Bunun için çok çok kıymetli. Ve bizim aslında Kızılay'ımızın şu hilalimizin dalgalandığı her yeri her bir teşkilat merkezimizi bir toplum merkezi konseptiyle ayağa kaldırmak istiyoruz.

Nedir bu toplum merkezi? Arkadaşlarımız, gönüllülerimiz, komite üyelerimiz bunları aslında çok daha detaylarıyla anlattılar ama özet olarak şunu ifade edebiliriz. Biz herkes için esenlik ve güvenli yaşam vizyonuyla, davasıyla, hayaliyle hareket ediyoruz. Herkes için esenlik ve güvenli yaşam dediğimiz bu hayalimiz, bu vizyonumuz için çok farklı hizmetler yürütmek zorundayız.



İnsanımıza farkındalık oluşturmak zorundayız. Burası sevgili arkadaşlar sizin. Buraya bu hilal hepimizin. Dolayısıyla hepimizin sahip çıkması gerekiyor, katkı vermesi gerekiyor. Buradaki projelerin yaygınlaştırılması açısından ilimize, çevremize yaygınlaştırılması açısından, omuz gerekiyor.

Toplum merkezini inşallah diğer il merkezlerimizde örnek alacak Osmaniye her alanda vatanseverliğiyle, hayırseverliğiyle, dayanışmasıyla zaten bir numuneyi imtisal. Bu yönüyle de inşallah diğer illerimize örnek olacak.” Dedi.  Yapılan duanın ardından Türk Kızılay Osmaniye Toplum Merkezinin açılış kurdelesi kesildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık, Osmaniye’de konuştu:Önceki Haber

Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık, Osmani...

Beşiktaş, Serik Belediyespor maçı hazırlıklarına başladıSonraki Haber

Beşiktaş, Serik Belediyespor maçı hazırl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar