28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Turizm fakültesi, eğitim yelpazesini genişletiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turizm fakültesi, eğitim yelpazesini genişletiyor
Abone ol
Turizm Fakültesi; 4 Bölüm Ile Yandal, 7 Bölüm Ile çift Anadal Anlaşması Imzaladı.

Turizm Fakültesi; 4 bölüm ile yandal, 7 bölüm ile çift anadal anlaşması imzaladı.

Atatürk Üniversitesi, dış paydaşları ile olan ilişkilerini güçlendirmek için çalışmalarına devam ederken iç paydaşları ile de iş birliklerine yönelik adımlar atmayı sürdürüyor. Bu kapsamda gerek üniversite üst yönetiminin görüşme ve değerlendirmeler yaparak fikir alışverişinde bulunduğu gerekse fakülte ve diğer birimlerin birbirleri ile ortak adımlar atarak iş birliği kültürünün yaygınlaştığı Atatürk Üniversitesinde çeşitli programlar arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Bu doğrultuda; Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü ile diğer fakültelerin çeşitli bölümleri arasında çift anadal ve yandal anlaşmaları yapıldı. Turizm Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleşen imza töreni ile anlaşmalar resmiyet kazandı. Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü ile İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü, İşletme Bölümü, Kamu Yönetimi Bölümü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Arasında çift anadal; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü arasında ise yandal anlaşmaları imzalandı. Ayrıca Turizm İşletmeciliği Bölümü ile Turizm Fakültesi bünyesinde yer alan Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Turizm Rehberliği Bölümleri arasında da hem çift anadal hem de yandal anlaşmaları yapıldı.

“Akademik Başarı İçin Bu Anlaşmalara Devam Edeceğiz”

İmza töreninde kısa bir değerlendirmede bulunan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökalp Nuri Selçuk: “Turizm İşletmeciliği Bölümü ile üniversitemizde yer alan ve yakın misyon ve vizyona sahip bölümler ile çift anadal ve yandal anlaşmaları yaptık. Öğrencilerimizin akademik başarılarını geliştirmek ve sürdürülebilir kılmak adına bu anlaşmaları artırarak devam ettireceğiz. Bölümümüz içerik itibarıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yer alan birçok bölüm ile uyum göstermektedir. Ayrıca İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü ile de sektörel anlamda önemli ortak hedeflerimiz bulunmaktadır. Bu iş birliği için İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Kaya ile İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Yılmaz’a şükranlarımı sunuyor, çift anadal ve yandal programları için iş birliği yapan kıymetli bölüm başkanlarına teşekkür ediyorum. Bu iş birliklerinin tüm bölüm öğrencileri için önemli derecede fayda sağlayacağına da yürekten inanıyorum” diye konuştu.

“Öğrenciler İçin Önemli Kazanımlar Sağlayacak”

Turizm Fakültesi ev sahipliğinde yapılan çift anadal ve yandal programları protokol törenine İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Raci Taşcıoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Akan, İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Coşkun Ertaş, Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Salih Börteçine Avcı ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sait Dilek, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Tosun ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Çavuş katılım gösterdi. Bölümler arasında yapılan protokolün öğrenciler için önemli kazanımlar sağlayacağını vurgulayan bölüm başkanları, bu iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek bölümler arasında yeni anlaşmaların yapılması temennisinde bulundular.

“Yeni Bilgiler Öğrenme Fırsatına Erişiyorlar”

Üniversitelerin anadal ve yandal programlarının öğrencilere birçok fayda sağladığına dikkat çeken Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise anadal programlarının, öğrencilerin belirli bir alanda uzmanlaşmalarına ve kariyerlerinde ilerlemelerine yardımcı olduğuna, yandal programlarının ise öğrencilere ilgi duydukları bir alanda ders alma olanağı sağladığına dikkat çekti. Öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri adına üniversite olarak tüm imkanları seferber ettiklerini dile getiren Çomaklı: “Genellikle farklı disiplinlerde eğitim almayı tercih eden öğrenciler bu sayede yeni bilgiler öğrenme fırsatına erişirler ve iş yaşamında başarı sağlayacakları düşünülen dersleri öğrenme fırsatı bulurlar. Biz de Atatürk Üniversitesi olarak öğrencilerimizi tam donanımlı bireyler olarak mezun olmaları için tüm enstrümanlarımızı kullanıyoruz. Bu kapsamda, Turizm Fakültemiz öncülüğünde gerçekleştirilen iş birliği atılımının hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep’te 3 düzensiz göçmen yakalandıÖnceki Haber

Gaziantep’te 3 düzensiz göçmen yakalandı

Şahinbey Millet Kütüphanesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyorSonraki Haber

Şahinbey Millet Kütüphanesinde çalışmala...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar