160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Turizm bölgelerinde kiralık ev bulunmuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turizm bölgelerinde kiralık ev bulunmuyor
Abone ol
Geçtiğimiz yıl başlayan Rusya Ukrayna savaşı ve bu sene yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli ve 11’ den fazla ili etkileyen depremler sonrası Turizm bölgelerinde kiralık ev bulunmuyor.

Geçtiğimiz yıl başlayan Rusya Ukrayna savaşı ve bu sene yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli ve 11’ den fazla ili etkileyen depremler sonrası Turizm bölgelerinde kiralık ev bulunmuyor.

Geçtiğimiz yıl fiyatı yüzde 350’nin üzerinde artan konut fiyatları turizm bölgelerinde geçtiğimiz yılı da katladı.

Artık bu bölgelerde kiralık konut bulmak neredeyse imkansız.

Kiralık konutlar 15 20 bin liradan başlayan fiyatlarla kiralanıyor.

Vatandaşlar kiralık ev bulmak istediklerinde Haziran’a kadar kiralayabiliriz cevabı alıyor.

Sahibinden.com adlı sitede Alanya’da  kiralık ev arayan Osmaniyeli depremzede İlyas Nur Kaynak isimli vatandaş  burada kiralık ev bulmakta zorlandığını kaydediyor.

Fiyatların geçtiğimiz yıldan bu yana neredeyse iki katı arttığını belirten Kaynak “Maalesef şimdi görüşüyoruz ev sahipleriyle ya da emlakçılarla Haziran’a kadar kiralayabiliyoruz cevabı alıyoruz.

Ondan sonra günlük ve haftalık olarak kiralayacağız diyorlar.

Ben ise kalıcı kalmak istediğimi belirtmeme rağmen kiralama yapmıyorlar.” Dedi.

Konuyla ilgili yetkililerden yardım isteyen Kaynak “Bu bölgelerde kalmak için ne yapmamız gerekiyor acaba.

Bu fahiş fiyatlara kim dur diyecek.  Bize deprem vurdu bir de kiralık ev bulamıyoruz. Şimdi de” ifadelerini kullandı.

“KAYITSIZ GÜNLÜK KİRAYA VERMEYE AĞIR CEZALAR UYGULANIYOR”

Turizm bölgelerinde geçtiğimiz yıl başlayan kiralık ev sorunu depremler sonrası daha da büyüdü.

Mali Müşavir Servet Topuz’da konutların kiraya nasıl verildiğinin vergi dairesine bildirilmesi gerektiğine dikkat çekerek bu şekilde yapılmadığı takdirde vergi kaçırma suçu işleneceği uyarısında bulunuyor. 

Topuz evlerini kayıtsız günlük kiraya verenlere ağır cezalar uygulandığına dikkat çekiyor

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kırklarelinde sağanak ve dolu etkili  oldu Önceki Haber

Kırklarelinde sağanak ve dolu etkili ol...

Malatyada depremzede çocuklara jandarma şefkati Sonraki Haber

Malatyada depremzede çocuklara jandarma...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar