12 Ekim 2026, Pazartesi
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Turhalda Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turhalda Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı
Abone ol
Tokat’ın Turhal Ilçesinde Etkili Olan Yoğun Yağışlar Nedeniyle Bazı Mahallelerde Su Baskınları Yaşandı. Almus Barajı’nda Su Seviyesinin Yükselmesi Ve Dolusavaktan Taşma Riskinin Gündeme Gelmesi Ilçede Endişeyi Artırırken, Barajdan Gelecek Muhtemel Taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok Sayıda Ev Sular Altında Kaldı.

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.

Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; "Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Turhalda taşkın riskine karşı bazı cadde ve sokaklar araç trafiğine kapatıldı Önceki Haber

Turhalda taşkın riskine karşı bazı cadde...

Mehter Takımı New Yorkun Times Meydanında büyük ilgi gördü Sonraki Haber

Mehter Takımı New Yorkun Times Meydanınd...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar