160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Tuncelide ilk defa tespit edilmişti, bir alt türü daha görüntülendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tuncelide ilk defa tespit edilmişti, bir alt türü daha görüntülendi
Abone ol
Unceli’de 8 Yıl önce Tespit Edilen Kurbağa Alt Türü ‘neurergus Strauchii Munzurensis’in Bir Alt Türü Daha Görüntülendi

Tunceli’de 8 yıl önce tespit edilen kurbağa alt türü ‘Neurergus Strauchii Munzurensis’in bir alt türü daha görüntülendi.

Tunceli’de 2016 yılında yürütülen kurbağa ve sürüngenlerin envanter çalışmaları kapsamında yeni bir alt tür olarak ‘Neurergus Strauchii Munzurensis’ yeni bir tür olarak keşfedilmiş ve Russian Journal of Herpetology dergisinde yayımlanarak bilimsel olarak kabul edilmişti. ‘Neurergus Strauchii Munzurensis’in bir alt türü daha Yönetmen Caner Canerik ve Avukat Banu Çuhadar Yılmaz tarafından farklı bir bölgede görüntülendi.

İlk defa böyle bir tür görmenin çok heyecan verici olduğunu belirten Yönetmen Caner Canerik, “Doğada gezerken farklı bakıyoruz ve yeni türler keşfetmeye çalışyoruz. Bunu amatörce yapıyoruz. Benekli semender zannettik. Yakından gidip incelediğimiz de yeni bir tür olabileceğini düşündük. Araştırma yaptık. Bu bölgede yaşamayan yeni bir alt türün olduğu ortaya çıktı. Bölge zengin ve araştırılması ve korunması gereken bir yer” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Genç hayat kurtaran belediye personelini ödüllendirdiÖnceki Haber

Başkan Genç hayat kurtaran belediye pers...

İki kadını hayattan koparan feci kaza kameradaSonraki Haber

İki kadını hayattan koparan feci kaza ka...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar