
Osmaniye'de meydana gelen depremde annesi, babası ve kız kardeşi ile birlikte 13 yakınını kaybeden 24 yaşındaki Mahmut Can Yağlıcı, olayın ardından yaptığı açıklamada yaşadığı acıyı dile getirdi.
Osmaniye'de meydana gelen depremde annesi, babası ve kız kardeşi ile birlikte 13 yakınını kaybeden 24 yaşındaki Mahmut Can Yağlıcı, olayın ardından yaptığı açıklamada yaşadığı acıyı dile getirdi.
Yağlıcı, 6 Şubat depreminin, askerlik görevini yerine getirdiği sırada meydana geldiğini ve ailesinin Ensevler Mahallesi İstasyon Caddesi'ndeki Bilge Sitesi'nde bulunan evlerinde hayatını kaybettiğini öğrendiğini belirtti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde askerlik görevini tamamlayan Yağlıcı, terhisine sadece 25 gün kala 6 Şubat depreminde ailesini kaybetmenin acısını yaşadı.
Ailesinin enkaz altında olduğunu öğrenen genç adam, yaşadığı süreci şu şekilde anlattı: "Kuzey Kıbrıs'ta vatani görevimi yapmaktaydım, depremin olduğunu ve ailemin enkaz altında kaldığını askerde öğrendim.
Bu süreçte ailemi arıyorum, telefonlarına cevap vermiyorlar. Annem, babam, kız kardeşim, amcamın ailesi ve halamın ailesi toplamda 13 tane cenazem var.
O sırada ben bütün ailemi, akrabalarımı aradım telefonlarına ulaşamadım."
Askerliğini bitirmeye sadece 25 günü kaldığını belirten Yağlıcı, acılı bir şekilde şu ifadeleri kullandı: "Artık bitmişti, son dönemindeydim.
En son aileme Kayseri'de acemi birliğimde görmüştüm. Depremden önce görüşme yapmıştım telefonla, sık sık görüşüyordum kendileriyle.
Ancak deprem sonrasında ne ailemin kokusunu alabildim ne de seslerini duyabildim. Bir anda bütün ailen varken bir anda her şeyim yok oldu."
Deprem sonrasında yakınlarını kaybeden genç adam, ailesinin soy ismini taşıyan tek kişi olarak kaldığını dile getirerek,
"Ben başta söylediğim gibi, annem, babam ve kız kardeşim başta olmak üzere amcamın ailesini, halamın ailesini kaybettim, 13 tane cenazem var.
Benim bildiğim kadarıyla soyadımı taşıyan bir tek ben kaldım. Büyük bir acıydı, yaşanması gerekiyormuş. Bir anda bir boşluğa düşmek, bir anda evini, işini, ailene, her şeyini kaybetmek." dedi ve yaşadığı çaresizliği tarif edemediğini ifade etti.

Yorum Yazın