160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Trump, Obama'yı Darbenin Lideri Olmakla Suçladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trump, Obama'yı Darbenin Lideri Olmakla Suçladı
Abone ol
Donald Trump, Obama’yı darbe girişimi ve vatana ihanetle suçladı. "Tarihin en büyük skandalı" diyerek Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında eski Başkan Barack Obama’ya yönelik çarpıcı suçlamalarda bulundu.

Trump, Obama’nın vatana ihanet ve darbe girişimi suçları nedeniyle yargılanması gerektiğini belirterek kamuoyunu şaşkına çevirdi.

Trump, Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr. ile gerçekleştirdiği zirve sonrasında kameraların karşısına geçerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İki ülke arasındaki ticaret ilişkilerinin güçlenmekte olduğunu ifade eden Trump, Marcos’a hitaben, "Sizinle çok iyi işler yapıyoruz. Bu rakamlar gerçekten şaşırtıcı" dedi.

Çin Ziyareti Gündemde: "Başkan Xi Davet Etti"

Basın mensuplarının Çin ziyaretine ilişkin sorusuna yanıt veren Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in kendisini Pekin’e davet ettiğini açıkladı.

Ziyaretin yakın zamanda gerçekleşebileceğini ifade eden Trump, "Muhtemelen Başkan Xi ile yakında bir araya geleceğim" dedi.

FED Başkanına Sert Eleştiri: "Mankafa"

Ekonomiye de değinen Trump, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’a yönelik ağır eleştirilerde bulundu.

Faiz oranlarını düşürmediği gerekçesiyle Powell’a "mankafa" diyerek hakaret eden Trump, “Faiz oranları en az üç puan daha düşük olmalıydı. Ama o siyasi nedenlerle bunu reddediyor. Zaten görev süresi bitmek üzere” ifadelerini kullandı.

Obama'ya Ağır İddialar: "Darbe Girişimi ve İhanet"

Gündemi sarsan asıl açıklama ise Barack Obama’ya yönelik oldu. Trump, Obama yönetiminin, 2016 seçimlerine müdahale ederek kendi adaylığına zarar vermeye çalıştığını öne sürdü.

"Çetenin başı Obama’ydı. Bu bir ihanet. Bu bir darbe girişimiydi" diyen Trump, Obama’nın yargılanması için Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Trump şu sözleri sarf etti:

“Barack Hüseyin Obama’nın suçlu olduğu apaçık ortada. Medya onu hep korudu ama artık belgeler konuşuyor. Bu, Amerika tarihinin en büyük siyasi skandalıdır.”

Suçlamaların Odağındaki İsimler

Trump, yalnızca Obama’yı değil; eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, eski FBI Direktörü James Comey, CIA eski Başkanı John Brennan ve eski Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper’ı da hedef aldı.

Trump, bu isimlerin bir araya gelerek kendi başkanlık kampanyasını sekteye uğratmak için "sahte Rusya belgeleri" ürettiklerini öne sürdü.

Gündemdeki Rapor: Obama Yönetimine Şok Suçlama

Trump’ın referans gösterdiği rapor, geçtiğimiz hafta ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard tarafından yayımlandı.

Raporda, 2016 seçim sürecinde Obama yönetiminin, Rusya’nın Trump lehine seçimlere müdahil olduğu yönünde sahte istihbaratlar hazırladığı belirtildi.

Trump, bu raporun Obama ve ekibinin planlı bir şekilde ABD demokrasisini hedef aldığını kanıtladığını savunuyor.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afyonkarahisarda bir köy tahliye edildi Önceki Haber

Afyonkarahisarda bir köy tahliye edildi

Yemek yerken çıkan tartışmada karısını öldürdü Sonraki Haber

Yemek yerken çıkan tartışmada karısını ö...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar