
Türk Kalp Cerrahı Dr. Mehmet Öz, Trump’ın atamasıyla CMS Direktörü olarak göreve başladı. Törende Ukrayna ve İran açıklamaları dikkat çekti.
ABD BaşkanıDonald Trump tarafından Medicare ve Medicaid Hizmetleri Merkezi (CMS) Direktörlüğü görevine atanan dünyaca ünlü Türk kalp cerrahıDr. Mehmet Öz, Beyaz Saray’da düzenlenen törenle yemin ederek görevine resmen başladı.
Törende açıklamalarda bulunan Başkan Trump, Dr. Öz’ün tıp alanındaki başarılarına vurgu yaparak, “Kendisi ülkemizin en tanınmış ve başarılı sağlık profesyonellerinden biri.
Harvard mezunu. Ah Harvard… Ne tesadüf. Harvard hakkında konuşalım mı?” ifadeleriyle dikkat çekti.
Yemin törenine ABD Sağlık Bakanı Robert F. Kennedy Jr. da katıldı.
Ukrayna ve İran Açıklamaları Dikkat Çekti
Konuşmasının devamında uluslararası meselelere değinen Trump, Ukrayna’daki ateşkes müzakereleri hakkında da yorumlarda bulundu.
Hızlı bir çözüm aradıklarını belirten Trump, “Taraflardan biri süreci zorlaştırırsa onlara ‘Gerçekten aptalsınız’ deriz ve çekiliriz. Ama umarım bu noktaya gelmeyiz,” şeklinde konuştu.
İran’la ilgili yapılacak ikinci tur görüşmeler öncesi, nükleer silah konusundaki tutumunu yineleyen Trump, “İran’ın nükleer silah sahibi olmasına kesinlikle karşıyım.
Sahip olurlarsa, çok mutsuz olursunuz. İran’ın refah içinde bir ülke olmasını isterim,” dedi.
Basın Toplantısında Kısa Süreli Panik
Trump’ın açıklamaları sürerken, salondaki gazetecilerden biri baygınlık geçirdi.
Duruma ilk müdahaleyi yapan isim ise CMS’nin yeni direktörü Dr. Mehmet Öz oldu. Olay sonrası toplantı erken sona erdirildi.

Yorum Yazın