27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Trakyanın asırlık eğlencesi ‘Pavli Panayırı başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trakyanın asırlık eğlencesi ‘Pavli Panayırı başladı
Abone ol
Konuşmaların Ardından çeşitli Gösteri Yapılarak, Açılış Kurdelesi Kesildi

Sultan II. Abdülhamid Han döneminde düzenlenmeye başlanan Trakya’nın asırlık eğlencesi Pavli Panayırı 113. kez kuruldu.

Sultanı II. Abdülhamid Han döneminde verilen izin belgesiyle 113 yıl önce kurulmaya başlayan Pavli Panayırı, bu yıl da çeşitli ekinliklerle başladı. Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde düzenlenen panayırı, Zübeyde Hanım Meydanı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşması yapan Kırklareli Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer. asırlık panayıra ilk defa katıldığını belirterek, “Bu panayırın isminin içinde sonbahar geçiyor ama bu gün böyle bir yaz günündeyiz. İlk defa katılma fırsatı buldum ve gelmeden önce okudum tarihini şaşırdım, 113 yıllık bir panayır, çok geleneksel, tarihi olan bir panayır burası. Tabii ki tüm şehirlerimizde, bölgemizde bir çok şenlikler, festivaller düzenleniyor bazen kesintiye uğruyor bazen aralıklarla devam ediyor bu kadar uzun süre devam etmesi gerçekten bu panayırın hem Pehlivanköy’de, hem Kırklareli’nde hatta Trakya’da ve çevre illerde benimsendiğini, buranın kabullendiğini, buradaki insanların burada olmaktan çok mutlu olduğunu gösteriyor. Bu bizim sahip olduğumuz kültürel bir mirastır. Gelecek nesillere aktarmakta bizim görevimizdir” dedi.

6 yıldır Trakya’da görev yaptığını ifade eden Tuncer, Trakya’da görev yaptığı her yerde çok mutlu olduğunu söyledi. Tuncer, toprak bakımından Trakya’nın çok zengin olduğunu dile getirerek böyle köklü panayırın çok yakıştığını anlattı.

Konuşmaların ardından çeşitli gösteri yapılarak, açılış kurdelesi kesildi. Dört gün sürecek panayırda çevre köylerden gelen vatandaşlar karavan şekline getirilen römorklarda kalıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TUFAGta yeni dönem kayıtları başladıÖnceki Haber

TUFAGta yeni dönem kayıtları başladı

Tarsus Belediyesinden Engelsiz Tarım Alanı projesiSonraki Haber

Tarsus Belediyesinden Engelsiz Tarım Ala...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar