28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Tokat Valisi Hatipoğlundan kazı başkanlarına uyarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tokat Valisi Hatipoğlundan kazı başkanlarına uyarı
Abone ol
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu Sulusaray Ilçesinde Bulunan Sebastapolis Antik Kent Kazılarıyla Ilgili çarpıcı Açıklamalarda Bulundu. Her Türlü ödeneği Vermeye Hazır Olduğunun Altını çizen Vali Hatipoğlu, Kazı Başkanlarına Da çağrıda Bulundu.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kent kazılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Her türlü ödeneği vermeye hazır olduğunun altını çizen Vali Hatipoğlu, kazı başkanlarını da kazı süreleri konusunda uyardı.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat’ta farklı yerlerde bulunan ve eski dönemlere ait olduğu düşünülen antik kentler hakkında açıklamalarda bulundu. 2024’ün şehir için Açık Hava Müzesi olma yılı olduğunu vurgulayan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, ildeki farklı noktalarda bulunan antik kentlerdeki kazı çalışmalarının çok daha uzun soluklu olması için çalışma başlattıklarını söyledi.

“20 günlük kazı olmaz”

Komanapolis ve Sebastapolis gibi öne çıkan yerlerin Türkiye’de örneğine az rastlandığının altını çizen Vali Hatipoğlu, “20-30 günlük kazılarla olmaz. Hem Gümenek’teki kazı bölgesi hem Sebastapolis, hem de diğer iki kazı bölgemiz daha var. Tüm kazı başkanlarıyla toplantı yaptım. En az 4 aylık kazı programıyla bana gelmelerini ifade ettim. Bu anlamda da söz verdim. ‘İstediğiniz parayı ben vereceğim, siz de bana 4 aylık takvim sunacaksınız’ dedim. Takvim sunmazsanız kültür bakanlığına bu kazı başkanını değiştirin diye yazacağımı ifade ettim. 20 günlük kazı olmaz. 20 gün nedir ya? 3 tane eser bulunuyor ve ondan sonra bitiyor. Hem Sebastapolis de hem de Komanapolis’te iklim de çok uygun. En az 6 ay çok rahat bir şekilde kazı yapılabilir. Mayıs’ta başladığınız da ekime kadar muazzam bir süre var. Hocalarımızı bu anlamda sıkıştıracağız. Benim en önemli hedeflerimden bir tanesidir. Bitiremesem de önemli bir noktaya geleceğimi umuyorum” dedi.

“Bu kadar medeniyetin üst üste aynı coğrafyada yaşadığı başka bir yer yok”

Tarihin çeşitli süreçlerinin katmanlar halinde göründüğünü ifade eden Vali Hatipoğlu, “Komanapolis’te aynı zamanda tarihin çeşitli süreçlerinin katman katman yaşandığı bir yer olarak millet bahçesiyle birlikte çok önemli bir gezi alanı haline dönüştürebileceğimiz bir yer. Hititler yaşamış sonra Pontus, sonra Danışmentli, sonra Selçuklu ve Osmanlı derken Cumhuriyet tarihine kadar aynı katman içerisinde yaşandığı bir yer. O kazılardan sonra burayı uygun bir şekilde turizm alanı haline dönüştürebilirsek çok muazzam bir ilgi çekeceğini düşünüyorum. Bunun bir benzeri başka bir yerde yok. Bu kadar medeniyetin üst üste aynı coğrafyada yaşadığı başka bir yer yok” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KBÜ Rektörü Kırışık TÜİK Bölge Müdürü Güder ile bir araya geldiÖnceki Haber

KBÜ Rektörü Kırışık TÜİK Bölge Müdürü Gü...

Öğretmen arama kurtarma gönüllüleri eğitimleri tamamladıSonraki Haber

Öğretmen arama kurtarma gönüllüleri eğit...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar