160x600
07 Temmuz, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

TIMSS sınavları Kayseride uygulanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TIMSS sınavları Kayseride uygulanıyor
Abone ol
DÜNYANIN EN BÜYÜK ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞARILARINI DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI OLAN TRENDS İN INTERNATİONAL MATHEMATİCS AND SCİENCE STUDY (TIMSS) SINAVLARI, KAYSERİ'DE UYGULANMAYA DEVAM EDİYOR.

Dünyanın en büyük uluslararası öğrenci başarılarını değerlendirme çalışması olan Trends in International Mathematics and Science Study (TIMSS) sınavları, Kayseri’de uygulanmaya devam ediyor.



Öğrenci başarılarındaki eğilimleri izlemek ve ulusal eğitim sistemleri arasındaki farklılıkları belirlemek amacıyla düzenlenen TIMSS sınavında Kayseri’yi 5. sınıflar seviyesinde Hikmet Kozan Ortaokulu, Sema Yazar Ortaokulu, Şehit Cennet Yiğit İmam Hatip Ortaokulu, Kayseri Özel Doğuş Ortaokulu, Şehit Mehmet Erdoğan Ortaokulu toplam 170 öğrenciyle; 8. sınıflar seviyesinde Mehmet Bukem Somtaş Ortaokulu, Fevziye Mollaoğlu Ortaokulu ve Sahra Galip Özsan Ortaokulu 98 öğrenciyle temsil ediyor. İl Millî Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, 25 yıldan bu yana uygulanmakta olan, temel amacı matematik ve fen eğitim öğretiminin dünya çapında gelişmesine yardımcı olmak olan TIMSS sayesinde öğrencilerimizin bu derslerdeki durumlarının belirleneceğini, elde edilen verilerin başarıyı artırmak için alınacak tedbirlere kaynaklık edeceğini ifade etti.


Kayseri’de 3 okulda yapılan TIMSS sınavları öncesi öğrencilerle bir araya gelen Karaköse “Heyecanınız yüzlerinizden okunuyor. Uluslararası böyle bir sınavda görev alarak ülkemizi temsil etme gururunu yaşıyorsunuz. Sizlerin bu sınavda başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum" diyerek öğrencilere başarılar diledi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alev alan minibüs demir yığınına döndüÖnceki Haber

Alev alan minibüs demir yığınına döndü

ASKOMun 2023 yılının ilk toplantısı Afyonkarahisarda yapıldıSonraki Haber

ASKOMun 2023 yılının ilk toplantısı Afyo...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar