160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

TİKAdan Ugandada işitme engelli öğrencilere destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TİKAdan Ugandada işitme engelli öğrencilere destek
Abone ol
Türk Işbirliği Ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (tika) Tarafından Uganda’da Engelli Bireylere Yönelik Eğitim Faaliyetlerini Sürdüren Iki Okula Eğitim Malzemeleri Ve Donanım Ekipmanları Temin Edildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Uganda’da engelli bireylere yönelik eğitim faaliyetlerini sürdüren iki okula eğitim malzemeleri ve donanım ekipmanları temin edildi.

Uganda’nın batısında yer alan Ntungamo şehrinde işitme engelli öğrencilerin eğitim gördüğü iki okula donanım ve ekipman desteğinde bulunuldu. Proje çerçevesinde 20 bilgisayar, 2 renkli yazıcı, 40 işaret dili sözlüğü, 40 dikiş makinesi ve 4 deri kesme makinesi okul idarelerine teslim edildi. Açılış törenine Türkiye’nin Kampala Büyükelçisi Fatih Ak, Uganda Devlet Başkan Yardımcısı Ofisi Bakanı Diana Mutasingwa, Ntungamo Milletvekili Josyline Kamatemeti, Uganda’nın politik ve dini liderleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükelçi Ak, Türkiye Cumhuriyeti olarak Uganda’da gerçekleştirilen 83. projenin devir teslim töreninde bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bakan Mutasingwa ise Türkiye’nin Uganda’ya sağladığı desteği takdirle karşıladıklarını belirtti.

Toplam 350 öğrencinin faydalanacağı bu projenin öğrencilere işaret dilini öğrenme, bilgisayar becerilerini geliştirme ve dikiş makineleri aracılığıyla meslek edinme imkânı sağlaması hedefleniyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anaokulu öğrencilerinden Balık Müzesine ziyaretÖnceki Haber

Anaokulu öğrencilerinden Balık Müzesine...

İEÜ Medical Pointten anlamlı konserSonraki Haber

İEÜ Medical Pointten anlamlı konser

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar