03 Ekim 2026, Cumartesi
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

TİKAdan Lübnana gıda ve hijyen malzemesi desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TİKAdan Lübnana gıda ve hijyen malzemesi desteği
Abone ol
Tika Tarafından Lübnan’da Ihtiyaç Sahibi 2 Bin 500 Aileye Kuru Gıda Ağırlıklı Insani Yardım Paketi Ve Kamu Binaları Için 5 Ton Hijyen Malzemesi Temin Edildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Lübnan’da ihtiyaç sahibi 2 bin 500 aileye gıda yardımı ve kamu binalarına 5 ton hijyen malzemesi desteğinde bulundu.

Lübnan’da yaşanan savaş nedeniyle güneydeki kentler ile Beka ve Beyrut şehirlerinin güneyinde yaşayan 1,6 milyon insan evlerini terk ederek, Lübnan’ın kuzeyi başta olmak üzere nispeten güvenli bölgelere göç ediyor. Kitlesel göç nedeniyle bölgesel işsizlik oranları artarak devam ederken, özellikle kira ve temel tüketim malzemelerinde fiyat artışları yaşanıyor. Bu durum sadece göçe zorlananları değil göç alan bölgelerdeki yerel halkı da doğrudan etkiliyor. Lübnan’da aralarında Türkmenler ve Mardinli soydaşların da yer aldığı ihtiyaç sahibi 2 bin 500 aileye kuru gıda ağırlıklı insani yardım paketi ve kamu binaları için 5 ton hijyen malzemesi temin edildi. Yardımların dağıtımı, TİKA ve Türkiye’nin Beyrut Büyükelçiliği iş birliğinde Lübnan’ın Beka, Beyrut ve diğer kuzey vilayetlerinde gerçekleştirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pendikte düzenlenen ‘Cumhuriyet Kupası Dragon Bot Yarışları nefes kesti Önceki Haber

Pendikte düzenlenen ‘Cumhuriyet Kupası D...

Yaralı halde yardım istemek için 2 kilometre yürüyen sürücü hayatını kaybetti Sonraki Haber

Yaralı halde yardım istemek için 2 kilom...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar