30 Eylül 2026, Çarşamba
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Tekirdağda göletlere 150 bin balık bırakıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekirdağda göletlere 150 bin balık bırakıldı
Abone ol
Hayrabolu Ilçesinde Su Kaynaklarındaki Balık Varlığının Artırılması Amacıyla Göletlere 150 Bin Balık Salındı.

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde su kaynaklarındaki balık varlığının artırılması amacıyla göletlere 150 bin balık salındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Şalgamlı, Hayrabolu Merkez, Çerkezmüsellim, Karakavak ve Temrezli mahallelerindeki göletlerde gerçekleştirilen çalışmada toplam 150 bin adet balık suyla buluşturuldu. Çalışmayla göletlerdeki su ürünleri varlığının güçlendirilmesi, doğal kaynakların korunması ve bölgedeki balıkçılık faaliyetlerinin sürdürülebilir hale getirilmesi hedefleniyor.

"Su kaynaklarımızın geleceğine yatırım yapıyoruz"

Hayrabolu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gürcan Evin, balıklandırma çalışmasının yalnızca göletlerdeki balık popülasyonunu artırmaya yönelik olmadığını belirterek, su kaynaklarının gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktarılması açısından da önemli bir adım olduğunu vurguladı.

İlçemizde bulunan su kaynaklarının verimli ve sürdürülebilir şekilde değerlendirilmesi için balıklandırma çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade eden Evin, "Göletlerimize bıraktığımız 150 bin balık, hem su ürünleri varlığımızın geliştirilmesine hem de doğal ekosistemin desteklenmesine katkı sağlayacak. Bu çalışmalarla birlikte vatandaşlarımızın su kaynaklarından daha fazla faydalanmasını ve balıkçılığın sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasını amaçlıyoruz" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cezaevlerindeki hükümlülere Sağlıklı Aile eğitimi Önceki Haber

Cezaevlerindeki hükümlülere Sağlıklı Ail...

Tavşanlıda Yazımda Kardeşlik Var turnuvasında şampiyonlar belli oldu Sonraki Haber

Tavşanlıda Yazımda Kardeşlik Var turnuva...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar