160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Tekirdağ Şehir Hastanesi Gebe Okulunda anne adayları doğuma hazırlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekirdağ Şehir Hastanesi Gebe Okulunda anne adayları doğuma hazırlanıyor
Abone ol
Doğuma Hazırlık Tekirdağ'da Artık Bir Okul Işi

Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi Gebe Okulu, anne adaylarını hem doğuma hem de doğum sonrası sürece hazırlıyor.

Hastane bünyesinde düzenlenen gebe okulu eğitimlerinde anne adayları, kadın sağlığı uzmanları, fizyoterapist, diyetisyen ve psikologlardan destek alıyor. Eğitimler sayesinde anneler hem bedensel hem de zihinsel olarak doğuma daha hazırlıklı hale gelirken, özellikle normal doğuma dair kaygılar azalıyor. Doğru ve bilimsel bilgilerle sosyal medyadaki bilgi kirliliğinin de önüne geçiliyor. Eğitimler kapsamında anne adayları doğumhaneyi gezerek süreç hakkında yerinde bilgi sahibi olma imkânı buluyor.

"Bilinçli anneler, sağlıklı nesiller"

Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, yaptığı açıklamada, "Anne adaylarımız gebelik sürecinde nelerle karşılaşacaklarını, doğumun nasıl gerçekleşeceğini ve doğum sonrasında dikkat edilmesi gerekenleri uzmanlarımızdan öğreniyor. Dünyanın en güzel olayı bir evlat sahibi olmak. Biz de bu süreçte annelerimizi bilinçlendirerek hem onların sağlığını hem de gelecek nesillerin sağlığını güvence altına almak istiyoruz. Sağlık Bakanlığımızın da bu konuya verdiği önemle birlikte, burada düzenlediğimiz eğitimleri bir diploma ile taçlandırarak anne adaylarımızı kutluyoruz" dedi.

Anne adaylarından olumlu geri dönüşler

Eşiyle birlikte gebe okuluna katılan Beyza Acar ise, "Burada anneliğin hem öncesi hem de sonrası için eğitim aldık. Fizik tedavi uzmanından yapacağımız egzersizleri, psikolojik destek eğitimlerini öğrendik. Doğumhaneyi gezdik ve süreci yakından gördük. Bu sayede kendimizi psikolojik olarak da hazırlamış olduk. Burada olmaktan mutluyuz. Tüm anne adaylarına özellikle doğum öncesi ve sonrası için bu eğitimi kesinlikle tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Öte yandan 4 yıldır faaliyet gösteren gebe okulunda 247 anne eğitim gördü.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İkinci kez evlat acısı yaşamamak için topuk kanı aldırmayınca mahkeme tedbir kararı verdi Önceki Haber

İkinci kez evlat acısı yaşamamak için to...

Seyir Halindeyken Alev Alan Tırda Çıkan Yangın Söndürüldü Sonraki Haber

Seyir Halindeyken Alev Alan Tırda Çıkan...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar