16 Haziran, 2024, Pazar
DOLAR32.7878
EURO35.1602
ALTIN2457.9
Yusuf Cinkara Otomotiv

Tatvanda gökkuşağı renk cümbüşü oluşturdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tatvanda gökkuşağı renk cümbüşü oluşturdu
Abone ol
Bitlis'in Tatvan Ilçesinde Aniden Bastıran Sağanak Yağış Sonrasında Tatvan Ilçe Merkezi Ve Van Gölü üzerinde çıkan Gökkuşağının Oluşturduğu Renk Cümbüşü, Görenleri Hayran Bıraktı.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde aniden bastıran sağanak yağış sonrasında ilçe merkezi ve Van Gölü üzerinde çıkan gökkuşağının oluşturduğu renk cümbüşü görenleri hayran bıraktı.

Birkaç gündür sağanak yağışların etkisi altında olan Tatvan’da, yağış sonrası birbirinden muhteşem doğa olayları yaşanıyor. İlçede sabah saatlerinde güneşli başlayan hava, gün içinde yerini sağanak yağışa bıraktı. Aniden bastıran ve kısa bir süre etkili olan sağanak yağış sonrasında Tatvan ilçe merkezi ve Van Gölü üzerinde rengarenk gökkuşağı oluştu. Rengarenk gökkuşağını gören fotoğraf tutkunları ve vatandaşlar ise cep telefonlarıyla o anı fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi. Dakikalarca devam eden gökkuşağı, görüntüsüyle kendine adeta hayran bıraktı.

Şehir merkezi, Van Gölü ve gökkuşağını aynı karede yakalamak isteyen fotoğraf sanatçıları da elleri deklanşörde dakikalarca süren sabırlı bekleyişlerinin ardından gökkuşağının belirmesiyle birlikte birbirinden güzel fotoğraf karelerine imza attılar. Şehir merkezinin eşsiz siluetiyle birlikte Van Gölü ve gökkuşağını aynı karede yakalamayı başaran fotoğraf sanatçılarının mutluluğu ise objektiflere yansıdı.

Gökkuşağının ilçede renk cümbüşü oluşturduğunu belirten Fotoğraf Sanatçısı Oktay Subaşı, "Yağmur sonrası Tatvan’ın gökkuşağı ile fotoğraflarını çekmek için epeydir takipteydik. Yoğun yağmur sonrası tam Tatvan’ın üzerinde gökkuşağı belirlendi. Bizimde bunu fotoğraflama imkanımız oldu. Kısa süreli de olsa bunu görmek son derece güzeldi" dedi.

Uzun zamandır bu denli belirgin ve uzun süre devam eden bir gökkuşağına denk gelmediğini belirten Dron Pilotu ve Fotoğraf Sanatçısı Hakan Okay ise gökkuşağı ile birlikte muazzam bir görüntünün ortaya çıktığını ifade etti.

Fotoğraf Sanatçısı Nusret Altan da gökkuşağının çıkmasıyla birlikte deklanşöre ardı ardına basarak muhteşem kareler yakaladıklarını belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tatvanda gökkuşağı renk cümbüşü oluşturduÖnceki Haber

Tatvanda gökkuşağı renk cümbüşü oluşturd...

Başkan Çolakbayrakdar, “Argıncıkı modern bir yapılaşmayla taçlandırıyoruz”Sonraki Haber

Başkan Çolakbayrakdar, “Argıncıkı modern...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar