160x600
04 Temmuz, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Tatillerde annesiyle halı dokuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tatillerde annesiyle halı dokuyor
Abone ol
Gördes’in Güneşli Atatürk Ilkokulu 3. Sınıf öğrencisi Batuhan Demir, Bir Zamanlar Halıcılığın Merkezi Olan Gördes’te Tatillerde Annesiyle Beraber Halı Dokuyor.

Gördes’in Güneşli Atatürk İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Batuhan Demir, bir zamanlar halıcılığın merkezi olan Gördes’te tatillerde annesiyle beraber halı dokuyor.

İki haftalık ara tatilin sona ermesiyle okullar ikinci öğrenim dönemine başladı. Bir zamanlar halıcılığın merkezi olan ve halen bazı evlerde dokunan Manisa’nın Gördes ilçesinin Güneşli Mahallesinde, kadınlar halı dokumaya devam ediyor. Güneşli Atatürk İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Batuhan Demir de, tatilini annesiyle halı dokuyarak geçirdi. Halı dokumaktan zevk aldığını dile getiren Batuhan Demir, "Kendimi bildim bileli annemler halı dokuyorlar. Ben de tatil dönemlerinde derslerden kalan vaktimi halı dokuyarak geçiriyorum. Böylelikle hem halı dokuma kültürünü yaşatmış oluyor hem de anneme yardım etmiş oluyorum." şeklinde konuştu.

Yevmiye 300 TL

Sabahın erken saatlerinde halı dokumaya başlayan kadınlar, yaklaşık 3 bin düğüm atarak 300 TL para kazanıyor. Yevmiyenin yetersiz olduğundan şikayet eden halı dokuyucuları, az da olsa aile ekonomisine katkıda bulunmak için halı dokuduklarını belirtiyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Özdoğan; Hacılar Erciyessporu tebrik ettiÖnceki Haber

Başkan Özdoğan; Hacılar Erciyessporu teb...

Samsunspor - Hatayaspor maçı biletleri öğrencilere ücretsizSonraki Haber

Samsunspor - Hatayaspor maçı biletleri ö...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar