160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Tarihi milattan önceye dayanan ilçe turizme kazandırılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarihi milattan önceye dayanan ilçe turizme kazandırılacak
Abone ol
12 TARİHİ YAPININ SUNUMU BAŞİSKELE BELEDİYE BAŞKANI YASİN ÖZLÜ TARAFINDAN YAPILDI. BAŞİSKELE'NİN KÖKLÜ BİR TARİHE SAHİP OLDUĞUNU BELİRTEN YASİN ÖZLÜ, "BAŞİSKELE'MİZ SAHİP OLDUĞU DEĞERLERİYLE OLDUKÇA ZENGİN BİR NİTELİKTE" DEDİ.

Kocaeli’nin geçmişi milattan önceye uzanan Başiskele ilçesinde "Tarih Yolu Projesi" başlatıldı. Projeyle ilçenin tarihi, kültürel mirası ve turizm destinasyonları tanıtılacak.


Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü’nün seçim beyannamesinde yer alan "Tarih Yolu Projesi" bugün düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Uzun süredir üzerinde çalışılan proje çerçevesinde tarihi milattan önceye dayanan ve kentin ilk yerleşim alanlarından birisi olan Başiskele’deki eserler yerli ve yabancı turistlere tanıtılacak. Turizme kazandırılacak tarihi eserler ise Tarihi Müze Gemi/Denizcilik Tarihi Simülasyon Merkezi, Bahçecik Amerikan Koleji, Hüseyin Kaptan Şehitliği ve Anıtı, Bahçecik Osmanlı Çeşmesi, Kurtuluş Savaşı siperleri, Servetiye Karşı Taş Camii, Servetiye Köprüsü, Servetiye Milli Mücadele Müzesi, Servetiye Milli Mücadele Anıtı, Tepecik Camii, Çuhane-i Hümayun Su Bendi, Paşadağ Kalesi olarak belirlendi.



"Başiskele’nin yolu bizim yolumuz"


Başiskele’nin köklü bir tarihe sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Yasin Özlü, "Başiskele’miz sahip olduğu değerleriyle oldukça zengin bir nitelikte. Doğal güzelliklerimiz eşsiz. Bugünümüzü var eden tarihimiz ise köklü. Başiskele Tarih Yolu, aslında bir proje değil. Başiskele’nin yolu bizim yolumuz. Bu yol sadece geçmişe değil, bugünden geçerek geleceğe bağlanıyor. Bu yolda babalarımız, dedelerimiz, ecdadımız, mücadele, kahramanlık, hüzün ve sevinç var. Bu topraklar nice kahramanlara şahitlik etmiş. Bu topraklarda emanetçisi ve varisi olduğumuz bir miras var. İhya edeceğimiz hikayede geleceğimiz için ilham var. Projemiz aslında bir bütünün parçası. Kocaeli’nde, Çanakkale’de, İstanbul’da, vatanın her köşesinde; Macaristan’da, Makedonya’da, Bosna’da, Tunus’ta, tarihi kökenlerimizin bulunduğu her yerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde başlayan ihya ve diriliş çağının bir parçası niteliğinde" diye konuştu.


Projenin tanıtım toplantısında Başkan Özlü’nün yanı sıra Vali Yardımcısı Şenol Kaya, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, daire başkanları ve birim müdürleri de hazır bulundu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nevşehirde yabancı uyruklu 5 şahıs sınır dışı edildiÖnceki Haber

Nevşehirde yabancı uyruklu 5 şahıs sınır...

Hakkarili annelerin evlat nöbeti 40ıncı haftadaSonraki Haber

Hakkarili annelerin evlat nöbeti 40ıncı...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar