28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3348
EURO35.0921
ALTIN2308.8

Tarih açıklandı, vatandaşlarda heyecanlı bekleyiş başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarih açıklandı, vatandaşlarda heyecanlı bekleyiş başladı
Abone ol
RAMAZAN BAYRAMINDAN SONRA AÇILMASI PLANLANAN ANKARA-SİVAS YÜKSEK HIZLI TREN (YHT) HATTININ GEÇTİĞİ KIRIKKALE'DE HEYECANLI BEKLEYİŞ BAŞLADI

Ramazan Bayramı’ndan sonra açılması planlanan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının geçtiği Kırıkkale’de heyecanlı bekleyiş başladı. YHT projesi ile iki şehir arasındaki ulaşım süresi 2 saate düşecek.


Türkiye’nin mega projeleri arasında yer alan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattındaki çalışmalarda sona gelindi. Ramazan Bayramı’ndan sonra açılması planlanan YHT projesi ile Sivas-Ankara arasındaki ulaşım süresi 2 saate düşecek. Yüksek hızlı tren hattında Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere 8 istasyon bulunuyor. YHT projesinde 926 adet sanat yapısı, 49 adet tünel, 49 adet viyadük, 217 adet alt-üst geçit, 611 adet köprü ve menfez yer alıyor.


Hızlı tren hattının geçtiği Kırıkkale’de de vatandaşların heyecanlı bekleyişi başladı. Bundan sonraki yolculuklarını daha konforlu yapacaklarına inandığını belirten Mehmet Tekin isimli vatandaş, "Devletimize, milletimize hizmet edenlere candan gönülden teşekkür ediyoruz. Emeği geçen bütün mühendislerimiz olsun, işçilerimiz olsun, hepsinin emeği vardır bu eserlerinde. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu yatırımların daha iyisini, daha güzelini, daha fazlasını bu ülke hak ediyor" diye konuştu.


Daha önce ulaşımda sorun yaşadıklarını belirten Ali Kıvanç ise, hızlı tren ulaşımı daha da kolaylaştıracağı için mutlu olduklarını söyledi.


Yaşar Gürhan isimli vatandaş da memleketi Yozgat’a hızlı trenle daha rahat gitmeyi istediğini ifade etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
El emeği ürünlerin Talastaki merkezi ‘maharetli ellerÖnceki Haber

El emeği ürünlerin Talastaki merkezi ‘ma...

Göçmen kaçakçısı 3 şüpheli yakalandı: 23 kaçak göçmeni yolda görüp almışlarSonraki Haber

Göçmen kaçakçısı 3 şüpheli yakalandı: 23...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar