28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3302
EURO35.0914
ALTIN2298.0

Suudi ve İran'lı bakanlar bir ay içinde görüşecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Suudi ve İran'lı bakanlar bir ay içinde görüşecek
Abone ol
SUUDİ ARABİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI FAYSAL BİN FERHAN BİN ABDULLAH AL SUUD İLE İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI HÜSEYİN EMİR ABDULLAHİYAN, İLİŞKİLERİN NORMALLEŞTİRİLMESİ ÇERÇEVESİNDE RAMAZAN AYI İÇERİSİNDE BİR ARAYA GELECEK.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan bin Abdullah Al Suud ile İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ilişkilerin normalleştirilmesi çerçevesinde Ramazan ayı içerisinde bir araya gelecek.

İran ile Suudi Arabistan, 7 yıl aradan sonra aldığı normalleşme kararının ardından görüşme için tarih verdi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı tarafından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan bin Abdullah Al Suud ile İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın bir hafta içinde ikinci kez telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

İki bakanın çeşitli konuları değerlendirdiği görüşmede, Ramazan ayı bitmeden önce bir araya gelme konusunda mutabık kaldığı ifade edildi.

İran Dışişleri Bakanlığı da Al Suud ile Abdullahiyan’ın bir araya gelme kararını doğrularken, bakanların normalleşme anlaşmasının son durumunu ele aldığını belirtti.

İki ülke tarafından görüşmenin kesin tarihine ve yerine ilişkin yakın zamanda açıklama yapılması bekleniyor.

Suudi Arabistan’da 2 Ocak 2016 tarihinde terör suçuyla yargılanan ve aralarında Şii din adamı Ayetullah Nimr Bakır el-Nimr’in de bulunduğu 47 kişi idam edilmişti.

İdamın ardından İran’da protestolar gerçekleştirilmiş, Suudi Arabistan’ın Tahran Büyükelçiliği ile Meşhed kentindeki konsolosluğu ateşe verilmişti.

Mart 2015’te Yemen’de başlayan savaş nedeniyle kötüleşen iki ülke arasındaki ilişkiler yaşanan olayların ardından tamamen kesilmişti.

İran ve Suudi Arabistan, Çin’in arabuluculuğunda sürdürülen görüşmelerin ardından 10 Mart’ta diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması konusunda anlaşmaya varmıştı.

Anlaşma çerçevesinde, İran ve Suudi Arabistan’ın 2 ay içerisinde büyükelçiliklerini ve diplomatik misyonlarını karşılıklı olarak yeniden açmasına karar verilmişti.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesirde son yağışlar arıcıları sevindirdiÖnceki Haber

Balıkesirde son yağışlar arıcıları sevin...

Fransada protestocular Louvre Müzesinin girişini kapattıSonraki Haber

Fransada protestocular Louvre Müzesinin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar