160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Suriye Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Eşhad El Salibi: “Türkiye-Suriye uçuşlarının 1 hafta içerisinde başlaması planlanıyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Suriye Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Eşhad El Salibi: “Türkiye-Suriye uçuşlarının 1 hafta içerisinde başlaması planlanıyor”
Abone ol
Sivil Havacılık Genel Müdürü Eşhad Slaybi

Suriye Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Eşhad El Salibi, Şam Uluslararası Havalimanı’nın uluslararası açılmasının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye ile uçuşların 1 hafta içerisinde başlamasını planladıklarını söyledi.

Suriye’de Esad rejiminin devrildiği 8 Aralık’ta kapatılan ve 18 Aralık’ta ilk iç hat uçuşunu gerçekleştirilen Şam Uluslararası Havalimanı, uluslararası uçuşlara bugün açıldı. İlk uçuş Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Şarika şehrine gerçekleştirildi. Uçağın 145 Suriyeli yolcuyu taşıdığı öğrenildi. Katar’ın Doha kentinden Şam Uluslararası Havalimanı’na da yolcu uçağı inişi gerçekleşti.

İlk uçuşların ardından Suriye Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Eşhad El Salibi, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Salibi, Halep Havalimanı’nı da uluslararası uçuşlara açmayı planladıklarını belirterek, “Bugün yeniden uluslararası uçuşlara başladık. Bugün ilk uçuş Şam’dan Şarika’ya gerçekleşti ve Doha Havalimanı’ndan Şam’a uçuş gerçekleşti. Çok şükür bu uçuşlardan memnuniyet duyuyoruz. Eskiden uçuş maliyetleri yüksekti, Suriyeliler bu yüzden havalimanlarını kullanamıyorlardı. Şimdi makul olarak Şam’da uçuşlar gerçekleşti. Kısa bir sürenin ardından Halep Uluslararası Havalimanı’ndan da uçuşlar gerçekleşecek. Biz Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne muvafakatname almak için yazı yazdık 2 güne cevap bekliyoruz. Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden cevap gelirse 1 hafta içerisinde uçuşlar başlayacak” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mercedes-Benz Otomotive Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi ödülü Önceki Haber

Mercedes-Benz Otomotive Yılın Sosyal Sor...

Bursada 6 asırlık caminin ses sistemi çalındı Sonraki Haber

Bursada 6 asırlık caminin ses sistemi ça...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar